Ako čistíte gálium?
Ako čistíte gálium?

Video: Ako čistíte gálium?

Video: Ako čistíte gálium?
Video: Как легко стряхнуть стеклянный термометр. 2024, Smieť
Anonim

Abstraktné. Rozliata tekutina gálium možno vyčistiť hore s väčšou ľahkosťou tak, že ho najprv zmrazíte hlboko pod 0 °C a potom ho zozbierate pomocou vákua čistič alebo jemným škrabaním. Zmrazenie sa môže uskutočniť aplikáciou suchého ľadu priamo na gálium alebo na zadnú stranu kovu, na ktorom gálium je rozliaty.

Podobne, je bezpečné zaobchádzať s gáliom?

Čistá gálium nie je škodlivou látkou pre ľudí na dotyk. Bolo to spracované mnohokrát len pre jednoduché potešenie z pohľadu na to, ako sa topí teplom vyžarovaným z ľudskej ruky. Je však známe, že zanecháva škvrnu na rukách. Niektorí gálium zlúčeniny však môžu byť v skutočnosti veľmi nebezpečné.

Okrem toho, je gálium nebezpečné? Gálium je strieborno-biela kvapalina pri izbovej teplote. Požitie tohto materiálu môže byť toxické. Je korozívna pre hliník. Ak je vystavený vysokým teplotám, gálium môže uvoľňovať toxické výpary, ktoré môžu s vodou vytvárať korozívne alkalický roztok.

Navyše, farbí gálium pokožku?

Ako väčšina kovov, jemne rozdelené gálium stráca lesk a je práškový gálium sa javí ako šedá. Teda kedy gálium je manipulácia holými rukami, mimoriadne jemné rozptýlenie kvapaliny gálium kvapôčky, ktoré sú výsledkom zvlhčovania koža s kovom sa môže javiť ako sivá kožná škvrna.

Ako používate gálium?

Stačí umiestniť kus gálium do dlane a nechajte teplo vášho tela, aby urobilo svoju prácu! Bod topenia gálium je 29,76 C (85,57 F), takže sa ľahko roztopí v ruke alebo vo veľmi teplej miestnosti.

Odporúča: