Ako spájate polyatomické ióny?
Ako spájate polyatomické ióny?

Video: Ako spájate polyatomické ióny?

Video: Ako spájate polyatomické ióny?
Video: Сет Годин о племенах, которые мы ведем за собой 2024, Apríl
Anonim

A polyatomický ión má dva alebo viac kovalentne viazaných atómov, ktoré pôsobia ako jeden ión . The polyatomický ión formulárov iónové väzby s iným ióny a pôsobí navonok ako jednotka, rovnako ako monatomické ióny.

Keď to vezmeme do úvahy, prečo sú polyatomické ióny kovalentné?

Polyatomické ióny sú kovalentný zlúčeniny, ktoré majú celkový náboj. Na záver, rôzne prvky sú držané spolu kovalentný väzieb, ale zlúčenina má celkový náboj, takže celá zlúčenina sa správa ako ión a môže byť použitý v iónový lepenie.

Okrem toho, aké sú pravidlá pre pomenovanie polyatomických iónov? Pravidlo 1. Katión je zapísaný ako prvý v názov ; anión je zapísaný ako druhý v názov . Pravidlo 2. Keď jednotka vzorca obsahuje dve alebo viac rovnakých polyatomický ión , to ión sa píše v zátvorkách s dolným indexom napísaným mimo zátvorky.

Podobne, aký je príklad polyatomického iónu?

Polyatomické ióny sú ióny ktoré pozostávajú z viac ako jedného atómu. Pre príklad , dusičnany ión , NIE3-obsahuje jeden atóm dusíka a tri atómy kyslíka. Atómy v a polyatomický ión sú zvyčajne navzájom kovalentne viazané, a preto zostávajú spolu ako jedna nabitá jednotka.

Ako získavajú ióny svoj náboj?

Ióny vznikajú, keď atómy strácajú alebo získavajú elektróny, aby splnili oktetové pravidlo a mať plné vonkajšie valenčné elektrónové obaly. Keď stratia elektróny, stanú sa pozitívne spoplatnené a sú pomenované ako katióny. Keď získavajú elektróny, sú negatívne spoplatnené a nazývajú sa anióny.

Odporúča: