Prečo je hustota dôležitou vlastnosťou oceánskej vody?
Prečo je hustota dôležitou vlastnosťou oceánskej vody?

Video: Prečo je hustota dôležitou vlastnosťou oceánskej vody?

Video: Prečo je hustota dôležitou vlastnosťou oceánskej vody?
Video: Рассел Фостер: Почему мы спим? 2024, Smieť
Anonim

The hustota z morská voda zohráva dôležitú úlohu pri spôsobovaní oceán prúdy a cirkulujúce teplo z dôvodu, že husté voda klesá pod menej hustý. Slanosť, teplota a hĺbka, to všetko ovplyvňuje hustota z morská voda . Hustota je mierou toho, ako pevne je určité množstvo hmoty zabalené do daného objemu.

Aké faktory ovplyvňujú hustotu oceánskej vody?

Dva hlavné faktory, ktoré ovplyvňujú hustotu oceánskej vody, sú teplota vody a slanosť vody. Hustota oceánskej vody neustále rastie s klesaním teplota kým voda nezamrzne.

Tiež, aké sú vlastnosti oceánskej vody? Voda oceánu má vysokú slanosť , čo je množstvo soli rozpustenej vo vode. Okrem vysokej koncentrácie chloridu sodného obsahuje morská voda aj chemikálie, ako je horčík, síran, vápnik a draslík, ako aj rozpustené plyny vrátane dusíka, kyslíka a oxidu uhličitého.

A aká je hustota morskej vody?

1029 kg/m3

Čo je zvláštne na vode a hustote?

Hustota ľadu a voda Voda nižšie hustota vo svojej tuhej forme je spôsobený spôsobom, akým sú vodíkové väzby orientované pri zamrznutí. Konkrétne v ľade, voda molekuly sú posunuté ďalej od seba, ako sú v kvapaline voda . To znamená voda expanduje, keď zamrzne.

Odporúča: