Aký je rozdiel medzi elektrostatickým potenciálom a elektrostatickou potenciálnou energiou?
Aký je rozdiel medzi elektrostatickým potenciálom a elektrostatickou potenciálnou energiou?

Video: Aký je rozdiel medzi elektrostatickým potenciálom a elektrostatickou potenciálnou energiou?

Video: Aký je rozdiel medzi elektrostatickým potenciálom a elektrostatickou potenciálnou energiou?
Video: Эви Рубин: Любое устройство можно взломать 2024, Apríl
Anonim

To je nie rozdiel medzi elektrostatickou potenciálnou energiou a elektrický (al) potenciálna energia . The elektrický potenciál v bode je práca vykonaná vonkajšou silou pri pohybe jednotky kladného náboja z ľubovoľne zvolenej nuly potenciál (často nekonečno) k veci.

Čo sa týmto spôsobom rozumie pod elektrostatickým potenciálom?

An elektrický potenciál (nazývaný aj elektrický lúka potenciál , potenciál drop orthe elektrostatický potenciál ) je množstvo práce potrebnej na presun jednotky náboja z referenčného bodu do konkrétneho bodu vo vnútri poľa bez vyvolania zrýchlenia.

Podobne, čo máte na mysli pod pojmom elektrická potenciálna energia? Elektrická potenciálna energia , alebo elektrostatická potenciálna energia , je a potenciálna energia (namerané injouly), ktorý je výsledkom konzervatívnych Coulombových síl a je spojený s konfiguráciou konkrétneho súboru bodových nábojov v rámci definovaného systému.

Vzhľadom na to, aký je rozdiel medzi elektrickým potenciálom a elektrickou potenciálnou energiou?

Elektrická potenciálna energia Ue je potenciálna energia uložené, keď sú náboje mimo rovnováhy (ako gravitačné potenciálna energia ). Elektrický potenciál je rovnaký, ale na jedno nabitie Uekv. (Užitočné pri porovnávaní rôzne body.)

Aká je jednotka potenciálu?

Štandardná metrika jednotka na elektriku potenciál rozdiel je vo voltoch, skrátene V a pomenovaný ako česť Alessandra Voltu. Jeden volt je ekvivalentný jednému Joule na Coulomb. Pretože elektrický potenciál rozdiel je vyjadrený v Jednotky voltov sa niekedy označuje ako napätie.

Odporúča: