Prečo sú hladiny CO2 dôležité?
Prečo sú hladiny CO2 dôležité?

Video: Prečo sú hladiny CO2 dôležité?

Video: Prečo sú hladiny CO2 dôležité?
Video: AQUARIUM CO2 AND AQUATIC PLANT FERTILIZING GUIDE + WATER PARAMETERS 2024, Smieť
Anonim

Oxid uhličitý je dôležité skleníkový plyn, ktorý pomáha zachytávať teplo v našej atmosfére. Hladiny oxidu uhličitého V našej atmosfére sa tak od začiatku ľudskej industrializácie zvýšili o približne 40 % a očakáva sa, že budú hrať znepokojujúcu úlohu pri zvyšovaní globálnej teploty.

Vzhľadom na to, prečo potrebujeme CO2?

"Oxid uhličitý je hlavným hormónom celého tela; je to jediný, ktorý je produkovaný každým tkanivom a ktorý pravdepodobne pôsobí na každý orgán." CO2 má v tele veľa dôležitých funkcií; Je nevyhnutný pre prísun kyslíka do buniek, udržiavanie pH krvi a mnohé ďalšie.

Navyše, prečo je CO2 škodlivý? Aké sú potenciálne zdravotné účinky oxid uhličitý ? Vdýchnutie: Nízke koncentrácie nie sú škodlivé . Vyššie koncentrácie môžu ovplyvniť funkciu dýchania a spôsobiť excitáciu s následným útlmom centrálneho nervového systému. Vysoká koncentrácia môže vytesniť kyslík vo vzduchu.

Aký je teda význam cyklu oxidu uhličitého co2?

Reguluje to oxid uhličitý koncentrácia našej atmosféry, udržiavanie miernych teplôt.

Ako CO2 ovplyvňuje životné prostredie?

Oxid uhličitý je prirodzene sa vyskytujúci skleníkový plyn. An zvýšiť vo výške oxid uhličitý vytvára nadbytok skleníkových plynov, ktoré zachytávajú dodatočné teplo. Toto zachytené teplo vedie k topeniu ľadovcov a stúpaniu hladín oceánov, čo spôsobuje záplavy.

Odporúča: