Kto vytvoril celé čísla?
Kto vytvoril celé čísla?

Video: Kto vytvoril celé čísla?

Video: Kto vytvoril celé čísla?
Video: VOLÁME NA PROKLETÁ ČÍSLA A ZVEDLO TO BOHUŽEL NĚKOLIK Z NICH A TOHLE VŠE SE ODEHRÁLO📞😈... 2024, Apríl
Anonim

Prvá systematická štúdia o čísla ako abstrakcie (teda ako abstraktné entity) sa zvyčajne pripisuje gréckym filozofom Pytagorasovi a Archimedesovi. Všimnite si, že mnohí grécki matematici nepovažovali 1 za „a číslo “, takže pre nich bol 2 najmenší číslo.

Podobne, kto objavil celé čísla?

Starovekí Egypťania pridali do tohto systému zahrnúť všetko mocniny od 10 do jedného milióna. Prirodzené čísla Prvýkrát ich vážne študovali grécki filozofi a matematici ako Pytagoras (582 – 500 pred Kr.) a Archimedes (287 – 212 pred Kr.).

Podobne, kto našiel čísla 1 až 9? Všetci vieme, že 0 vynašiel Aryabhatt. A pokiaľ ide o vynález číslic 1 - 9 je znepokojený, predpokladá sa, že sú vynájdené v arabčine. Tieto číslice sú známe aj ako arabské Číslice . Prvý pozičný číselný systém bol vyvinutý v Babylone v 2. tisícročí pred Kristom.

Tiež sa pýtali, kto vytvoril číselný systém?

Aryabhata

Aká je história celých čísel?

The história celých čísel je starý ako samotný koncept počítania, ale prvý napísaný celé čísla sa objavil medzi 3100 a 3400 p.n.l. Pred týmto časom, celé čísla boli napísané ako sčítacie značky a existujú záznamy o sčítacích známkach označujúcich celé čísla ktoré sa datujú do roku 30 000 p.n.l.

Odporúča: