Čo je stredný segment?
Čo je stredný segment?

Video: Čo je stredný segment?

Video: Čo je stredný segment?
Video: Подробно о Кератомах: значение, происхождение, и отличия от папиллом 2024, Apríl
Anonim

A strednom segmente je úsečka spájajúca stredy dvoch strán trojuholníka. Keďže trojuholník má tri strany, každý trojuholník má tri stredné segmenty . Trojuholník strednom segmente je rovnobežná s treťou stranou trojuholníka a má polovicu dĺžky tretej strany.

Čo je tu vzorec pre stredný segment?

A strednom segmente spája stredy dvoch strán trojuholníka alebo nerovnobežných strán lichobežníka. Zhodné obrazce majú rovnakú veľkosť, tvar a mieru. Stredný bod vzorec hovorí, že pre koncové body (x_1, y_1) a (x_2, y_2) je stred vľavo (frac{x_1+x_2}{2}, frac{y_1+y_2}{2} ight).

Podobne, čo je stredný segment lichobežníka? A lichobežníkový stredný segment spája stredy dvoch zhodných strán lichobežník a je rovnobežná s dvojicou rovnobežných strán. Dĺžka strednom segmente je súčet dvoch základov delený 2. Pamätajte, že základy a lichobežník sú dve rovnobežné strany.

Ak vezmeme do úvahy toto, môže byť mediánom stredný segment?

Toto sa líši od a medián , ktorá spája vrchol so stredom opačnej strany. Konštruovať a strednom segmente , nájdite stred dvoch strán. Toto môcť sa vykoná nakreslením kolmice na jednu stranu trojuholníka. A stredná vôľa obsahujú vrchol, stredný segment bude nie.

Ako dokážete stredný segment trojuholníka?

The Stredný segment trojuholníka Veta hovorí, že ak spojíme stredy ľubovoľných dvoch strán a trojuholník s úsečkou, potom táto úsečka spĺňa nasledujúce dve vlastnosti: Úsečka bude rovnobežná s treťou stranou. Dĺžka úsečky bude jedna polovica dĺžky tretej strany.

Odporúča: