Ako vypočítate praktické problémy s atómovou hmotnosťou?
Ako vypočítate praktické problémy s atómovou hmotnosťou?

Video: Ako vypočítate praktické problémy s atómovou hmotnosťou?

Video: Ako vypočítate praktické problémy s atómovou hmotnosťou?
Video: Стоимость жизни в Канаде | Сколько стоит жить в Торонто, Канада? 2024, Smieť
Anonim

VIDEO

Ako potom vyriešite problémy s atómovou hmotnosťou?

Komu vypočítať a atómová hmotnosť jedného atómu prvku, spočítajte omša protónov a neutrónov. Príklad: Nájdite atómová hmotnosť izotopu uhlíka, ktorý má 7 neutrónov. Z periodickej tabuľky môžete vidieť, že uhlík má an atómový číslo 6, čo je jeho počet protónov.

Okrem toho, čo je atómové hmotnostné číslo? The hromadné číslo (symbol A, z nemeckého slova Atomgewicht [ atómový hmotnosť]), nazývané aj atómové hmotnostné číslo alebo nukleón číslo , je súčet číslo protónov a neutrónov (spolu známych ako nukleóny) v an atómový jadro. The hromadné číslo je odlišný pre každý iný izotop chemického prvku.

Tiež je potrebné vedieť, aký je vzorec atómovej hmotnosti?

Priemerná atómová hmotnosť = f1M1 + f2M2 +… + f M kde f je zlomok predstavujúci prirodzený výskyt izotopu a M je izotop omša číslo (hmotnosť) izotopu. Priemerný atómová hmotnosť prvku možno nájsť v periodickej tabuľke, zvyčajne pod symbolom prvku.

Čo je priemerná atómová hmotnosť v chémii?

The priemerná atómová hmotnosť prvku je súčtom omši jeho izotopov, každý vynásobený jeho prirodzeným množstvom (desatinné číslo spojené s percentami atómov tohto prvku, ktoré sú daného izotopu).

Odporúča: