Môžeme izolovať magnetický pól od magnetu?
Môžeme izolovať magnetický pól od magnetu?

Video: Môžeme izolovať magnetický pól od magnetu?

Video: Môžeme izolovať magnetický pól od magnetu?
Video: Магнетизм и электромагнетизм. Как это работает? Эксперименты 2024, Apríl
Anonim

Namiesto toho dvaja magnetické póly vzniká súčasne zo súhrnného účinku všetkých prúdov a vnútorných momentov v celom magnet . Z tohto dôvodu tí dvaja palice z a magnetické dipól musí mať vždy rovnakú a opačnú silu a oba palice nemožno od seba oddeliť.

Navyše, môžete vysvetliť izoláciu pólov magnetu?

Ak , napríklad oddelenie medzi nimi palice je zdvojnásobená, magnetické sila sa zmenšuje na jeden - štvrtá jeho bývalá hodnota. Prelomenie a magnet v dvoch robí nie izolovať jeho sever pól z jej juhu pól . Každá polovica má svoj vlastný sever a juh palice . Pozri tiež magnetické dipól.

môžete nájsť izolované severné alebo južné magnetické póly? Severná a južné magnetické póly vždy príde individuálne, my videli sme to v našich výsledkoch v laboratóriu. Severná a južné magnetické póly prísť len v pároch a môcť nikdy nenájdete izolovaný od seba, + a -elektrické náboje tiež prichádzajú len v pároch a môcť nikdy nebuď izolovaný jeden od druhého.

Tiež vedieť, existuje magnet iba s jedným pólom?

Fyzici objavili A Magnet iba s jedným pólom . Magnety , ako väčšina ľudí vie, sú vždy dipóly: každý magnet má sever aj juh pól . Fyzik Paul Dirac predpokladal, že takéto monopoly môžu existovať a končí magnetické struny. ale tieto monopoly neboli nikdy v skutočnosti pozorované v reálnych materiáloch.

Prečo nie je možné oddeliť póly magnetu?

A magnet má sever a juh pól , podobne ako poplatky, ale nemôžete oddeľte póly . Dôvodom je, že atómy alebo molekuly, ktoré tvoria a magnet každý pôsobí ako malý magnet a sú zarovnané tak, aby boli silnejšie. Tak to je nemožné oddeliť sever a juh palice v takom a magnet.

Odporúča: