Ako vypočítate pH z h3o+ a naopak?
Ako vypočítate pH z h3o+ a naopak?

Video: Ako vypočítate pH z h3o+ a naopak?

Video: Ako vypočítate pH z h3o+ a naopak?
Video: pH, pOH, H3O+, OH-, Kw, Ka, Kb, pKa, and pKb Basic Calculations -Acids and Bases Chemistry Problems 2024, Smieť
Anonim

Komu vypočítať pH z molárnej koncentrácie kyseliny vezmite spoločný logaritmus H3O + koncentráciu iónov a potom vynásobte -1: pH = - log( H3O +).

Ak vezmete do úvahy toto, ako vypočítate vodu z pH?

Komu vypočítať a pH vodného roztoku potrebujete poznať koncentráciu hydróniového iónu v móloch na liter (molarita). The pH je potom vypočítané pomocou výrazu: pH = - prihlásiť [ H3O+ ].

Podobne, aký je vzorec pre pH? Vzorec pre pH je pH = -log[H+]. To znamená, že pH je záporný 10-základný logaritmus („log“na kalkulačke). vodíkový ión koncentrácia roztoku. Ak to chcete vypočítať, vezmite si denník vodíkový ión sústredením a otočením znamienka získate odpoveď.

Možno sa tiež opýtať, ako súvisí pH s h30+?

Riešenie pH 0 je veľmi kyslý. Riešenie pH 14 je veľmi zásaditý (základný). Napríklad, ak má riešenie a pH z 3, jeho [H3O+] je 10 M alebo 0,001 M. Pretože pH je súvisiace na mocniny 10, zmena v jednotke pH Jednotka zodpovedá desaťnásobnej zmene koncentrácií hydroxidových a hydróniových iónov.

Môže byť pH negatívne?

Určite je možné vypočítať a negatívne pH hodnotu. V praxi sa vypočíta, že každá kyselina, ktorá poskytuje koncentráciu vodíkových iónov s molaritou vyššou ako 1, má negatívne pH . Napríklad, pH 12M HCI (kyselina chlorovodíková) vypočítané ako -log(12) = -1,08.