Je oheň umelé svetlo?
Je oheň umelé svetlo?

Video: Je oheň umelé svetlo?

Video: Je oheň umelé svetlo?
Video: Umělé světlo nás zabíjí. Jak opravíte své vnitřní hodiny? (podcast se světlařem Hynkem Medřickým) 2024, Smieť
Anonim

Prírodné zdroje svetlo zahŕňa slnko, hviezdy, oheň a elektrina pri búrkach. Existujú dokonca aj niektoré zvieratá a rastliny, ktoré si dokážu vytvoriť svoje vlastné svetlo , ako sú svetlušky, medúzy a huby. Toto sa nazýva bioluminiscencia. Umelé svetlo je vytvorený ľuďmi.

Je teda sviečka umelým svetlom?

Sviečky horí vosk, olejové lampy spaľujú olej a prskavky spaľujú chemikálie na výrobu svetlo . akýkoľvek svetlo ktoré ľudia produkujú, sa nazýva [AR-tuh-FISH-uhl] svetlo . Väčšina umelé svetlo sa vyrába elektrinou, čo je iná forma energie.

Tiež, z čoho je vyrobené umelé svetlo? Popis. Zatiaľ čo prirodzené svetlo je produkovaný slnkom, umelé svetlo zdroje môžu zahŕňať žiarovky, žiarivky a svetlo -vyžarovacie diódy (LED). Slnečné svetlo obsahuje všetky farby spektra, ktoré je potrebné pre fotosyntézu v rastlinách.

Následne si možno položiť otázku, aké sú príklady umelého svetla?

Existuje niekoľko rôznych typov umelé svetlo zdrojov. Niektoré z týchto zdrojov sú žiarovky, halogénové žiarovky, halogenidy kovov, žiarivky, kompaktné žiarivky svetlo a LED diódy. Všetky svetlá emitujú energiu vo forme fotónov.

Čo je prirodzené svetlo a umelé svetlo?

Prirodzené svetlo je svetlo generované prirodzene. Najčastejším zdrojom prirodzené svetlo na Zemi je Slnko. Dostávame prirodzené svetlo v celom našom slnečné svetlo hodiny, či chceme alebo nie. Umelé svetlo je generovaný umelé zdroje, ako sú žiarovky, kompaktné žiarivky (CFL), LED diódy atď.

Odporúča: