Je NaCl molekula alebo zlúčenina?
Je NaCl molekula alebo zlúčenina?

Video: Je NaCl molekula alebo zlúčenina?

Video: Je NaCl molekula alebo zlúčenina?
Video: HEMIJA 8 - Soli, elektrolitička disocijacija - utvrđivanje 2024, Smieť
Anonim

Chlorid sodný (NaCl) je klasickým príkladom an iónová zlúčenina alebo zlúčenina tvorená iónové väzby . Voda (H2O) sa často nazýva molekulárna zlúčenina, ale je tiež známa ako kovalentná zlúčenina, pretože je to zlúčenina tvorená kovalentnými väzbami.

Okrem toho, je NaCl molekula?

Základné zloženie zlúčeniny možno uviesť pomocou chemického vzorca. Najbežnejší príklad iónovej zlúčeniny je chlorid sodný NaCl , známejšie ako kuchynská soľ. Na rozdiel od kovalentných zlúčenín neexistuje nič také ako a molekula iónovej zlúčeniny.

Tiež viete, je molekula zlúčenina? A molekula vzniká, keď sa dva alebo viac atómov anelementu chemicky spoja. Ak sa typy atómov navzájom líšia, a zlúčenina je formovaný. Nie všetko molekuly sú zlúčeniny , pretože niektorí molekuly , ako je plynný vodík alebo ozón, pozostávajú iba z jedného prvku alebo typu atómu.

Následne je otázkou, aký druh molekuly je NaCl?

Chlorid sodný , NaCl . Klasický prípad iónovej väzby, molekula chloridu sodného vznikajú ionizáciou atómov sodíka a chlóru a priťahovaním výsledných iónov.

Je voda molekula alebo zlúčenina?

Voda ako Zlúčenina a Molekula A zlúčenina vzniká vždy, keď dva alebo viac atómov vytvorí medzi sebou chemické väzby. Chemický vzorec pre voda je H2O, čo znamená každý molekula z voda pozostáva z jedného atómu kyslíka chemicky viazaného na dva atómy vodíka. teda voda je a zlúčenina.

Odporúča: