Ako hodnotíte redukčné činidlo?
Ako hodnotíte redukčné činidlo?

Video: Ako hodnotíte redukčné činidlo?

Video: Ako hodnotíte redukčné činidlo?
Video: Ako hodnotíte spoluprácu s FinGO.sk? 2024, Apríl
Anonim

Redukčné činidlá môže byť zoradené zvýšením sily o poradie ich zníženie potenciály. The redukčné činidlo je silnejší, keď má negatívnejšie zníženie potenciál a slabší, keď má pozitívnejšie zníženie potenciál.

Podobne sa môžete opýtať, ako identifikujete oxidačné a redukčné činidlá?

A redukčné činidlo je látka, ktorá spôsobuje inú látku znížiť . Takže do identifikovať an oxidačné činidlo , jednoducho sa pozrite na oxidačné číslo atómu pred a po reakcii. Ak je oxidačné číslo v produkte väčšie, potom stratil elektróny a látka bola oxidovaná.

Okrem toho, ktoré prvky sú dobré redukčné činidlá? Medzi dobré redukčné činidlá patria aktívne kovy, ako napr sodík , horčík , hliník a zinok, ktoré majú relatívne malé ionizačné energie a nízke elektronegativity. Hydridy kovov, ako je NaH, CaH2a LiAlH4, ktoré formálne obsahujú H- ión, sú tiež dobré redukčné činidlá.

Otázkou tiež je, ako nájdete najslabšie redukčné činidlo?

Vysvetlenie: Tu je typická tabuľka štandardov zníženie potenciály. Druhy vľavo hore majú najväčší „potenciál“na redukciu, preto sú najsilnejšie oxidačné agentov . Najsilnejšie oxidačné agent v zozname je F2, nasleduje H2O2 a tak ďalej až po najslabší oxidačné agent , Li+.

Je HCl silným redukčným činidlom?

HCl (Cl^-) môže byť oxidovaný na plynný chlór (Deaconova reakcia) pomocou a silnejší oxidačné agent než HCl (TiO2). HCl (H^+) môže byť redukovaný na plynný vodík slabšou oxidáciou agent než HCl ( silnejšie redukčné činidlo ), ako je Zn. Neexistuje žiadna konečná oxidácia agent alebo redukčné činidlo.

Odporúča: