Ako fungujú termochromické tekuté kryštály?
Ako fungujú termochromické tekuté kryštály?

Video: Ako fungujú termochromické tekuté kryštály?

Video: Ako fungujú termochromické tekuté kryštály?
Video: Věda o náladových kroužcích: Jak fungují? 2024, Apríl
Anonim

Termochromický použitie farieb tekuté kryštály alebo technológia leukofarbiva. Po absorpcii určitého množstva svetla alebo tepla sa kryštalická alebo molekulárna štruktúra pigmentu reverzibilne zmení tak, že absorbuje a vyžaruje svetlo s inou vlnovou dĺžkou ako pri nižších teplotách.

Tiež je potrebné vedieť, ako funguje teplomer z tekutých kryštálov?

A teplomer z tekutých kryštálov , teplotný pásik alebo plastový pásik teplomer je typ teplomer ktorý obsahuje tepelne citlivé (termochromické) tekuté kryštály v plastovom prúžku, ktorý mení farbu na označenie rôznych teplôt. Rozlíšenie z tekutý kryštál snímačov je v rozsahu 0,1°C.

Po druhé, čo je termochromický materiál? 2.4 Termochromika Materiály Termochromické materiály vratne menia svoju farbu zmenou teploty. Termochromické materiály sú vo všeobecnosti zmesi organických leukofarbív, zložené z látky tvoriacej farbu, vývojky farby a rozpúšťadla. Pôvodcom farby je zvyčajne cyklický ester a určuje základnú farbu.

Okrem vyššie uvedeného, ako menia tekuté kryštály farbu?

Molekuly v a kvapalina kryštál sa môže pohybovať nezávisle, ako v a kvapalina , ale zostávajú trochu organizované, ako v kryštáli (pevnom). Títo tekuté kryštály reagovať zmeny v teplote podľa zmena farby . So zvyšujúcou sa teplotou ich zmeny farby od červenej po oranžovú, žltú, zelenú, modrú a fialovú.

Ako dlho vydrží termochromická farba?

jeden rok

Odporúča: