Prečo sú impaktné krátery na Mesiaci bežnejšie?
Prečo sú impaktné krátery na Mesiaci bežnejšie?

Video: Prečo sú impaktné krátery na Mesiaci bežnejšie?

Video: Prečo sú impaktné krátery na Mesiaci bežnejšie?
Video: Найдено: ударный кратер ракеты-носителя на обратной стороне Луны #shorts 2024, Apríl
Anonim

Meteorit kráter s sú častejšie na Mesiaci a Mars a na iných planétach a prirodzených satelitoch ako na Zemi, pretože najviac meteority buď zhoria v zemskej atmosfére skôr, ako dosiahnu jej povrch, alebo ich erózia čoskoro zakryje vplyv stránky.

Aké sú teda hlavné dôvody, prečo je na Zemi tak málo impaktných kráterov v porovnaní s Mesiacom?

Zapnuté Zem , impaktné krátery sú ťažšie rozpoznateľné kvôli zvetrávaniu a erózii jeho povrchu. The Mesiac chýba voda, atmosféra a tektonická aktivita, tri sily, ktoré erodujú Zeme povrch a vymažte všetky okrem najnovších dopady.

čím sú spôsobené impaktné krátery? An impaktný kráter je kruhová priehlbina na povrchu, zvyčajne sa vzťahuje na planétu, mesiac, asteroid alebo iné nebeské teleso, spôsobené zrážka menšieho telesa (meteoru) s povrchom.

Ľudia sa tiež pýtajú, čo spôsobuje, že Mesiac častejšie zasahujú meteoroidy v porovnaní so Zemou, čo vedie k vzniku kráterov na jeho povrchu?

Asteroid resp meteor je viac pravdepodobne zasiahla Zem pretože Zem je oveľa väčšia ako Mesiac , pričom a meteoroid viac oblasť do zasiahnuť !

Kde na Mesiaci vznikli najväčšie impaktné krátery?

The najväčší kráter nazývaný taký má priemer asi 290 kilometrov (181 mi) a nachádza sa v blízkosti lunárny Južný pól. Verí sa však, že mnohé z lunárny maria boli tvorené obrom dopady s výslednou depresiou vyplnenou stúpajúcou lávou.

Odporúča: