Je striebro vedenie elektriny chemickou vlastnosťou?
Je striebro vedenie elektriny chemickou vlastnosťou?

Video: Je striebro vedenie elektriny chemickou vlastnosťou?

Video: Je striebro vedenie elektriny chemickou vlastnosťou?
Video: Коп по Войне. Подземелья Кёнигсберга. Секретная информация. Истории Профессора 2024, Smieť
Anonim

Strieborná je lesklý, mäkký, veľmi tvárny a kujný kov. Má najvyššiu elektrické vodivosť všetkých kovov, ale nie je široko používaný elektrické účely, pretože je to veľmi drahé. Strieborná nie je chemicky aktívnym kovom; avšak kyselina dusičná a horúca koncentrovaná kyselina sírová s ním budú reagovať.

Okrem toho, je vedenie elektriny chemickou vlastnosťou?

Fyzický nehnuteľnosť čistej látky je čokoľvek, čo môžeme pozorovať bez toho, aby sme zmenili svoju identitu. Elektrické vodivosť je fyzikálna nehnuteľnosť . Medený drôt je stále medený vedie elektrinu.

Okrem toho, je pH chemická alebo fyzikálna vlastnosť? A chemická vlastnosť je charakteristika, ktorú možno merať iba zmenou látky chemický identity. A chemická vlastnosť nemožno zistiť len dotykom alebo pohľadom na látku. Musí tam byť a chemický zmeňte, aby ste to videli! Niektoré príklady sú: horľavosť, pH a reaktivita s vodou alebo kyselinou.

Je tiež index lomu chemickou vlastnosťou?

Intenzívne nehnuteľnosť je hromadný nehnuteľnosť , čo znamená, že ide o fyzickú nehnuteľnosť systému, ktorý nezávisí od veľkosti systému alebo množstva materiálu v systéme. Príklady intenzívnych vlastnosti zahŕňajú teplotu, index lomu , hustota a tvrdosť predmetu.

Má striebro nejaké chemické vlastnosti?

Čistá striebro je takmer biela, lesklá, mäkká, veľmi ťažná, kujná an výborný vodič tepla a elektriny. Nie je to chemicky aktívny kov, ale je napádaný kyselinou dusičnou (tvorí dusičnan) a horúcou koncentrovanou kyselinou sírovou. Strieborná je stabilný vo vode.

Odporúča: