Čím bol Foucault najznámejší?
Čím bol Foucault najznámejší?

Video: Čím bol Foucault najznámejší?

Video: Čím bol Foucault najznámejší?
Video: What Power Is — Michel Foucault 2024, Smieť
Anonim

Michel Foucault začal priťahovať širokú pozornosť ako jeden z najoriginálnejších a najkontroverznejších mysliteľov svojej doby s vystúpením The Order of Things v roku 1966. najlepšie - známy diela zahŕňali Discipline and Punish: The Birth of the Prison (1975) a The History of Sexuality, viaczväzkové dejiny západnej sexuality.

Prečo je v tejto súvislosti Foucault dôležitý?

v podstate Foucault chcel spochybniť držiteľov moci v modernej spoločnosti, ako aj ich osvietenské konvencie, hodnoty a postoje k vede, medicíne, šialenstvu, väzeniam a sexualite. 2 príklady dôležité nápady (alebo rodiny nápadov) z Foucault : Medicína a šialenstvo.

Okrem toho, na čo zomrel Foucault? HIV/AIDS

Tiež je potrebné vedieť, čomu Foucault veril?

Foucaultova celá filozofia je založená na predpoklade, že ľudské poznanie a existencia sú hlboko historické. Tvrdí, že to, čo je na človeku najľudskejšie, sú jeho dejiny. O pojmoch histórie, zmeny a historickej metódy obšírne diskutuje v rôznych bodoch svojej kariéry.

Ktoré Foucaultovo dielo je založené na texte, ktorý predložil na doktorát v roku 1960?

V západnom Nemecku, Foucault dokončené v r 1960 jeho primárna práca (thèse principale) pre jeho Štát doktorát , s názvom Folie et déraison: Histoire de la folie à l'âge classique (Šialenstvo a šialenstvo: História šialenstva v klasickom veku), a filozofický na základe práce na jeho štúdium dejín medicíny.

Odporúča: