Pohybujú sa častice hmoty?
Pohybujú sa častice hmoty?

Video: Pohybujú sa častice hmoty?

Video: Pohybujú sa častice hmoty?
Video: What Are Quarks? Explained In 1 Minute 2024, Apríl
Anonim

Štáty, ktoré všetky častice ktoré tvoria záležitosť sú neustále in pohybu . V dôsledku toho všetky častice v záležitosť majú kinetickú energiu. Kinetická teória záležitosť pomáha vysvetliť rôzne stavy záležitosť - tuhá látka, kvapalina a plyn. Častice nepohybujte sa vždy rovnakou rýchlosťou.

Podobne sa možno pýtať, prečo sa častice hmoty neustále pohybujú?

Častice vo všetkých štátoch záležitosť sú neustále pohybu a to je pri izbovej teplote veľmi rýchle. Nárast teploty zvyšuje kinetickú energiu a rýchlosť častice ; neoslabuje sily medzi nimi. Individuálne častice v kvapalinách a plynoch nemajú pevné polohy a pohybovať sa chaoticky.

Tiež viete, ako sa častice pohybujú? Častice v:

  1. plyn vibruje a voľne sa pohybuje vysokou rýchlosťou.
  2. kvapalina vibruje, pohybuje sa a kĺže okolo seba.
  3. pevná látka vibruje (chvenie), ale vo všeobecnosti sa nepohybuje z miesta na miesto.

Po druhé, pohybujú sa častice hmoty, čo je medzi nimi odpoveď?

The častice nemôže sa pohybovať. Jednou spoločnou charakteristikou tuhých látok aj kvapalín je, že častice sú v kontakte so svojimi susedmi, teda s inými častice . Preto sú nestlačiteľné a to je spoločné medzi rozlišuje pevné látky a kvapaliny ich z plynov.

Čo je medzi časticami hmoty?

The častice môže sa pohybovať a miešať s ostatnými častice . Preto môžu tekutiny meniť tvar tak, aby zodpovedal ich nádobe. Miesta je stále veľmi málo medzi časticami , takže tekutiny sa tiež ťažko stláčajú. V plynoch častice sú oveľa ďalej od seba ako v pevných látkach alebo kvapalinách.

Odporúča: