Aký vzor sa vytvorí, keď okolo magnetu posypete železné piliny?
Aký vzor sa vytvorí, keď okolo magnetu posypete železné piliny?

Video: Aký vzor sa vytvorí, keď okolo magnetu posypete železné piliny?

Video: Aký vzor sa vytvorí, keď okolo magnetu posypete železné piliny?
Video: Why No One Knows If Photons Really Are Massless: What if they Aren't? 2024, Smieť
Anonim

Kedy železné piliny sú posypané okolo magnetu , obrázok magnetické pole je zachytené. Prečo sa to deje? Ďalej tieto železné piliny oddeliť na jasne viditeľné vzory riadkov.

Podobne sa môžete pýtať, čo sa stane, keď okolo magnetu posypete železné piliny?

Keď železné piliny sú posypané , ktorí sú veľmi blízko k magnet , kde magnetické sila je najsilnejšia, bude sa držať magnet . Tie podania trochu ďalej, kde magnetické sila je menej silná, zosúladia sa s magnetické tok linky, ale oni nebude priťahovaný držať sa magnet.

Tiež, ako by ste vysvetlili vzor vytvorený železnými pilinami? Magnet priťahuje magnetické kovy ako napr železo . Kedy železo výplne vložené do magnetického poľa okolo tyčového magnetu, a vzor je tvorené železnými pilinami okolo tyčového magnetu vytvoreného z čiar vyžarujúcich smerom von zo severných (N) a S (S) pólov. Čiary sú zakrivené smerom k opačnému pólu.

Tiež vedieť, ktorá časť magnetu priťahuje viac železných pilín?

Magnet priťahuje železo a magnetizmus môže pôsobiť prostredníctvom mnohých materiálov, ako je papier. Kedy železné piliny sú rozložené po magnety , môžete vidieť obrys magnetické sila alebo magnetické lúka. V a. sú dva póly magnet : severný pól (N) a južný pól (S). Opačné póly prilákať.

Prečo sú železné piliny priťahované k magnetom?

Magnety priťahujú železo v dôsledku vplyvu ich magnetického poľa na železo . Keď sú atómy vystavené magnetickému poľu, začnú vyrovnávať svoje elektróny s tokom magnetického poľa, čo spôsobuje, že železo tiež zmagnetizované. To zase vytvára príťažlivosť medzi dvoma zmagnetizovanými predmetmi.

Odporúča: