Čo je geografické oddelenie?
Čo je geografické oddelenie?

Video: Čo je geografické oddelenie?

Video: Čo je geografické oddelenie?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Geografické oddelenie je stratégia ukladania kritických údajov (t. j. záloh) na dvoch miestach, z ktorých jedno leží mimo fyzických stien hlavného zariadenia, kde sa údaje zvyčajne archivujú, a pokiaľ možno na úplne inom mieste. geografické oblasť.

Tiež vedieť, čo znamená geografická izolácia?

Geografická izolácia je termín, ktorý označuje populáciu zvierat, rastlín alebo iných organizmov, ktoré sú oddelené od výmeny genetického materiálu s inými organizmami toho istého druhu. Typicky geografická izolácia je výsledkom nehody alebo náhody.

Následne je otázkou, čo je to geografická izolácia, uveďte príklad? Populácie môžu byť oddelené riekami, horami alebo vodnými plochami. Dosť bežné príklad z geografická izolácia je obyvateľstvo, ktoré migruje na ostrov a oddeľuje sa od pevninského obyvateľstva. Postupom času sa tieto dve populácie stanú reprodukčnými izolovaný a vyvíjajú sa oddelene.

Tiež viete, ako dochádza k geografickej izolácii?

The geografická izolácia je fyzické oddelenie dvoch populácií pomocou geografické bariéry. Toto vyskytuje prostredníctvom adaptívneho žiarenia a alopatrickej speciace. Reprodukčné izolácia je oddelenie dvoch populácií toho istého druhu, čím sa zabráni kríženiu a produkcii plodného potomstva.

Aký je iný názov pre geografickú izoláciu?

(Allo = Iné, Patric = Krajina) Vznik nového druhu v dôsledku geografická izolácia . Iný názov pre Geographic speciácia.

Odporúča: