Ako vypočítate rozpustnosť so spoločným iónovým efektom?
Ako vypočítate rozpustnosť so spoločným iónovým efektom?

Video: Ako vypočítate rozpustnosť so spoločným iónovým efektom?

Video: Ako vypočítate rozpustnosť so spoločným iónovým efektom?
Video: Ksp - Molar Solubility, Ice Tables, & Common Ion Effect 2024, Apríl
Anonim

VIDEO

Podobne sa kladie otázka, aký je spoločný účinok iónov na rozpustnosť?

Vplyv bežného iónu na rozpustnosť Pridanie a bežný ión klesá rozpustnosť , keď sa reakcia posunie doľava, aby sa uvoľnil stres z prebytočného produktu. Pridanie a bežný ión k disociačnej reakcii spôsobí, že sa rovnováha posunie doľava, smerom k reaktantom, čo spôsobí zrážanie.

Tiež viete, čo znamená spoločný iónový efekt? Definícia z Spoločný iónový efekt . Potlačenie ionizácie slabého elektrolytu prítomnosťou silného elektrolytu v rovnakom roztoku, ktorý obsahuje jeden z rovnakých ióny ako slabý elektrolyt.

Podobne ovplyvňuje spoločný iónový efekt KSP?

Nie, spoločný iónový efekt áno nezmeniť Ksp , pretože Ksp je konštanta, ktorá priamo súvisí s rozdielom voľnej energie medzi produktmi a reaktantmi. To je to, čo veľké písmeno K znamená; je konštantná, pokiaľ je teplota robí nezmenené, bez zmeny.

Ako určíte rozpustnosť?

Rozpustnosť označuje maximálne množstvo látky, ktoré je možné rozpustiť v rozpúšťadle pri danej teplote. Takýto roztok sa nazýva nasýtený. Vydelte hmotnosť zlúčeniny hmotnosťou rozpúšťadla a potom vynásobte 100 g na vypočítať a rozpustnosť v g/100 g.

Odporúča: