Ako zistíte H+ od HCL?
Ako zistíte H+ od HCL?

Video: Ako zistíte H+ od HCL?

Video: Ako zistíte H+ od HCL?
Video: УТКА ПО-ПЕКИНСКИ / РЕСТОРАН ПРОТИВ ДОМАШНЕЙ КУХНИ,SUB ENG. 2024, Smieť
Anonim

V príklade jedna molekula HCl produkuje jeden vodíkový ión. Vynásobte koncentráciu kyseliny počtom vodíkových iónov, aby ste vypočítali koncentráciu [H+]. Napríklad, ak koncentrácia HCL v roztoku je 0,02 molárna, potom je koncentrácia vodíkových iónov 0,02 x 1 = 0,02 molárna.

Aké je potom H+ HCl?

Keďže ide o silnú kyselinu, môžeme to predpokladať HCl úplne disociuje (ionizuje) vo vode. Navyše, keďže jedna molekula HCl dáva jeden [ H+ ], ekvivalentná hmotnosť sa rovná molekulovej hmotnosti. Preto jeden molárny roztok HCl (jedna molekulová hmotnosť na liter), poskytuje jeden molárny roztok [ H+ ].

Niekto sa môže tiež opýtať, ako vypočítate H+ z pH? The pH riešenia sa rovná základu 10 logaritmu H+ koncentrácia, vynásobená -1. Ak poznáte pH vodného roztoku, môžete použiť tento vzorec naopak, aby ste našli antilogaritmus a vypočítať a H+ koncentrácie v tomto roztoku. Vedci používajú pH na meranie kyslosti alebo zásaditosti vody.

Je tu H+ to isté ako HCl?

Kyselina chlorovodíková ( HCl ) sa štiepi na vodíkové ióny (H+) a chloridové ióny (Cl-). Extra H+ znamená roztok kyseliny (nie viac rovnakých častí).

Je HCl silná kyselina?

A silná kyselina je kyselina ktorý je vo vodnom roztoku úplne ionizovaný. Chlorovodík ( HCl ) sa vo vode úplne ionizuje na vodíkové ióny a chloridové ióny. Slabý kyselina je kyselina ktorý vo vodnom roztoku ionizuje len mierne. Pretože HCl je a silná kyselina , jeho konjugovaná báza (Cl) je extrémne slabý.