Aký je všeobecný termín pre RuBisCO?
Aký je všeobecný termín pre RuBisCO?

Video: Aký je všeobecný termín pre RuBisCO?

Video: Aký je všeobecný termín pre RuBisCO?
Video: Скандальная Альбина_Рассказ_Слушать 2024, Apríl
Anonim

Ribulóza-1,5-bisfosfátkarboxyláza/oxygenáza, bežne známa pod skratkami Rubisco , rubisco RuBPCase alebo RuBPco je enzým zapojený do prvého hlavného kroku fixácie uhlíka, čo je proces, pri ktorom sa atmosférický oxid uhličitý premieňa rastlinami a inými fotosyntetickými organizmami na energeticky bohaté.

Podobne sa môžete opýtať, sú RuBisCO a RuBP to isté?

RuBP potom je to 5-uhlíkový medziprodukt zapojený do Calvinovho cyklu. RuBP je substrátom enzýmu Rubisco používa na fixáciu oxidu uhličitého a v konečnom dôsledku na generovanie dvoch molekúl glyceraldyd-3-fosfátu RuBisCO je anenzým zapojený do Calvinovho cyklu, ktorý katalyzuje dôležitý krok pri fixácii uhlíka.

Podobne, aká je štruktúra RuBisCO? RuBisCO I sa skladá z niekoľkých proteínových molekúl alebo podjednotiek. Presnejšie povedané, má osem veľkých a osem malých podjednotiek. Enzýmy ako RuBisCO majú aktívne miesta alebo miesta, kde sa viažu substráty. Substrát je čokoľvek, na čo enzým pôsobí (k tomu sa ešte dostaneme RuBisCO's substráty čoskoro).

Podobne, aký typ enzýmu je RuBisCO?

The enzým ribulóza-1,5-bisfosfátkarboxyláza/oxygenáza, najčastejšie známa pod kratším názvom RuBisCO alebo len tak rubisco sa používa v Calvinovom cykle na katalyzovanie prvého hlavného kroku fixácie uhlíka.

Čo je RuBisCO Activase?

Zistilo sa, že tepelné spracovanie intaktných listov špenátu indukuje jedinečnú asociáciu tylakoidnej membrány približne 40 kDa stromálneho proteínu. Tento proteín bol identifikovaný ako rubiskoaktiváza . Frakcionácia tylakoidných membrán odhalila nešpecifickú asociáciu rubisco aktiváza s polyzómami viazanými na tylakoid.

Odporúča: