Prečo sú Himaláje stále vyššie?
Prečo sú Himaláje stále vyššie?

Video: Prečo sú Himaláje stále vyššie?

Video: Prečo sú Himaláje stále vyššie?
Video: Why Is The Himalaya's Height Increasing Every Year? | #himalayas | #mountains | #nature | #natural 2024, Apríl
Anonim

Himaláje sa neustále posúvajú v dôsledku kolízie indickej tektonickej platne s ázijskou platňou, práve preto máme toto mohutné pohorie. Ako Himaláje rásť, pestovať vysoká vplyvom tektonického tlaku padá aj vlastnou váhou dole. Táto jeseň to umožňuje Himaláje rastú aj bočné oddelenia.

Prečo sú Himaláje vyššie ako Andy?

Štúdia platňovej tektoniky by mohla vysvetliť, prečo niektoré hory sú vyššie než očakávané. The najvyššie pohorie na našej planéte - Himaláje - vznikol masívnou zrážkou dvoch kontinentálnych platní. Ale Andes vznikli tam, kde sa oceánska platňa zosunula pod kontinent.

Následne je otázkou, prečo sa Mount Everest každým rokom zvyšuje? Obor Mount Everest Je stále Rastúce A Shaking. Mount Everest každý rastie asi o pol palca rok ako sú Himaláje vytlačené nahor plazivou zrážkou medzi indickou a ázijskou pevninou. Výsledné zemské kmene spôsobujú, že celý región je zraniteľný voči veľkým zemetraseniam.

Je tiež potrebné vedieť, či Himaláje narastú do výšky?

Vedci to vedia, pretože merali zvyšujúca sa výška z hôr. Hlboko v horách bolo zaznamenaných aj veľa zemetrasení, čo naznačuje pokračujúci pohyb. The Himaláje rastú, ale len asi 2 palce za rok.

Ako sa menia himalájske hory?

Klíma Zmeniť . Vplyvy klímy zmeniť v Himaláje sú skutočné. Topiace sa ľadovce, nestále a nepredvídateľné poveternostné podmienky, meniace sa dažďové zrážky a zvyšujúce sa teploty majú vplyv na ľudí a voľne žijúce zvieratá v regióne.

Odporúča: