Ako vytvoríte dilatáciu s mierkovým faktorom 2?
Ako vytvoríte dilatáciu s mierkovým faktorom 2?

Video: Ako vytvoríte dilatáciu s mierkovým faktorom 2?

Video: Ako vytvoríte dilatáciu s mierkovým faktorom 2?
Video: Jak silikonovat, pomůcka pro pěkné silikonování, silikonování spáry#10 2024, Apríl
Anonim

Na vytvorenie zväčšenia pomocou a mierka z '' 2 '': Nakreslite rovné čiary spájajúce každý vrchol so stredom rozšírenie . Pomocou kompasu nájdite body, ktoré sú dvakrát tak vzdialené od stredu rozšírenie ako pôvodné vrcholy. Pripojte nové vrcholy a vytvorte rozšírené obrázok.

Podobne je položená otázka, ako sa dilatuje faktor mierky 2?

Rozšírenie s mierkový faktor 2 , vynásobte 2 . Počnúc štvoruholníkom ABCD (modrý) nakreslite rozšírenie obraz štvoruholníka so stredom v počiatku a a mierka z ½. Každý vrchol ABCD sa vynásobí ½. Rozšírenie s mierka ½, vynásobte ½.

Okrem toho, aké je pravidlo dilatácie? Zápis pravidlo má nasledujúci tvar Dk(x, y)=(kx, ky) a hovorí, že predobraz prešiel a. rozšírenie o pôvode mierkovým faktorom k. Ak je k väčšie ako jedna, rozšírenie obrázok bude väčší ako. predobraz. Ak je k medzi 0 a 1, rozšírenie obrázok bude menší ako predobraz.

Podobne je položená otázka, čo znamená rozšírená mierkou 2?

Príklad 1. Obrázok nižšie ukazuje a rozšírenie s mierkový faktor 2 . Toto znamená že obraz A' je dvakrát väčší ako predobraz A. Podobne ako iné transformácie sa na rozlíšenie obrazu od predobrazu používa prvočíslo. Obrázok má vždy prvočíslo za písmenom, napríklad A'.

Čo je mierkový faktor 1 2?

Ako príklad si predstavte dva podobné štvorce. Jeden má dĺžku strany 2 palce a druhý má dĺžku strany 4 palce. To dáva a mierka 1:2 z malého námestia na veľké námestie. Tieto dva podobné štvorce majú a mierka 1:2 z malého námestia na veľké námestie.

Odporúča: