Je radikálna adícia syn alebo anti?
Je radikálna adícia syn alebo anti?

Video: Je radikálna adícia syn alebo anti?

Video: Je radikálna adícia syn alebo anti?
Video: Сварочный аппарат Multi MIG 3 в 1 Decapower EXTRAMIG 200 доступен на AliExpress Amazon. 2024, Smieť
Anonim

H-Br preto môže reagovať na oboch stranách voľného radikálny [Poznámka 2]. Ak útočí na rovnakú tvár ako Br, získame „ syn “produkt. Ak útočí na opačnú stranu Br, potom je produkt „ anti “.

Tiež je pridanie HBr syn alebo anti?

Prídavok HBr S radikálovými výťažkami 1-brómalkén Syn prídavok je, keď sa oba vodíky pripájajú na rovnakú stranu alebo stranu dvojitej väzby (t.j. cis), zatiaľ čo anti pridanie je, keď sa pripájajú na opačných stranách väzby (trans).

Tiež viete, aký je rozdiel medzi pridaním syn a anti? Syn a anti pridanie odkazovať na ktorú tvár z pí väzba OBE skupiny sa pridá. Keď sa oba atómy/skupiny pridajú k tej istej ploche, uvažuje sa to syn prídavok . Keď sa pridajú k opačným tváram, berie sa to do úvahy anti pridanie.

Okrem toho, je elektrofilná adícia syn alebo anti?

V reakciách 1 a 3 sa prvky HCl pridávajú na opačné strany dvojitej väzby. Toto sa volá anti pridanie . Stereochémia reakcie 4 je tiež taká anti . V reakcii 5 sa prvky deuterovanej kyseliny octovej pridajú na rovnakú stranu dvojitej väzby v tzv. syn prídavok.

Je pridanie halogénu syn alebo anti?

Iné reakcie vyvolajú len syn produkty, ako keď sa vodík pridá k alkénu. Na záver niektoré reakcie, ako napr prídavok z halogény na alkény, bude produkovať len anti Produkty. Zaradením stereochémie reakcií lepšie vysvetlíme, aký produkt vlastne vzniká.

Odporúča: