Čo je Cosecant Cotangent a Secant?
Čo je Cosecant Cotangent a Secant?

Video: Čo je Cosecant Cotangent a Secant?

Video: Čo je Cosecant Cotangent a Secant?
Video: Secant (sec), cosecant (csc) and cotangent (cot) example | Trigonometry | Khan Academy 2024, Smieť
Anonim

Kotangens , Secant a Cosecant . Cosecant je prevrátená hodnota sínusu. Secant je prevrátená hodnota kosínusu. Kotangens je prevrátená hodnota dotyčnice. Pri riešení pravouhlých trojuholníkov sa tradične používajú tri hlavné identity.

Aký je teda rozdiel medzi Secant a Cosecant?

Cosecant Graf Takže máme kosekant (csc) je prevrátená hodnota sínusu alebo 1/sínus, sekanta (sec) je prevrátená hodnota kosínusu alebo 1/kosínus a kotangens (cot) je prevrátená hodnota funkcie dotyčnice alebo 1/tangens. Tangenta a kotangens sú ľahko zapamätateľné, pretože majú rovnaké slovo „tangens“.

Okrem vyššie uvedeného, ako súvisí tangens kotangens sekans a kosecant so sínusom a kosínusom? The kosekant je recipročným sínus . The sekanta je recipročným kosínus . The kotangens je recipročným dotyčnica.

Čomu sa v tomto smere rovná Cosecant?

Cosecant ( csc ) - Trigonometrická funkcia V pravouhlom trojuholníku je kosekant uhla je dĺžka prepony delená dĺžkou protiľahlej strany. Vo vzorci sa skráti len na „ csc '. Môžu byť ľahko nahradené odvodeninami z bežnejších troch: sin, cos a tan.

Je Cos to isté ako SEC?

Sekant, kosekans a kotangens, takmer vždy sa píše ako sek , cosec a cot sú trigonometrické funkcie ako hriech, cos a opálenie. Poznámka, sek x nie je rovnaký ako cos -1x (niekedy písané ako arccos x). Pamätajte, že nemôžete deliť nulou, a preto sú tieto definície platné len vtedy, keď menovatelia nie sú nula.

Odporúča: