Aký je hlavný rozdiel medzi DNA a RNA?
Aký je hlavný rozdiel medzi DNA a RNA?

Video: Aký je hlavný rozdiel medzi DNA a RNA?

Video: Aký je hlavný rozdiel medzi DNA a RNA?
Video: Aký je rozdiel medzi prírodným a umelým vírusom? (Boris Klempa) 2024, Apríl
Anonim

DNA obsahuje cukor deoxyribózu, pričom RNA obsahuje cukor ribózu. Jediný rozdiel medzi ribóza a deoxyribóza znamená, že ribóza má o jednu -OH skupinu viac ako deoxyribóza, ktorá má -H naviazaný na druhý (2') uhlík v prsteň. DNA je dvojvláknová molekula, zatiaľ čo RNA je jednovláknová molekula.

Rovnako sa ľudia pýtajú, aké sú tri základné rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dvojvláknový, pričom RNA je jednovláknová. RNA obsahuje ribózu ako cukor, kým DNA obsahuje deoxyribózu. tiež tri dusíkatých báz sú rovnaké v dvoch typoch (adenín, cytozín a guanín), ale DNA zatiaľ čo obsahuje tymín RNA obsahuje uracil.

aký je rozdiel medzi kvízom DNA a RNA? Páči sa mi to DNA , RNA sa skladá z 5-uhlíkového sacharidu, fosfátovej skupiny a dusíkatej bázy. RNA je rôzne od DNA je tromi spôsobmi: (1) cukor v RNA je ribóza nie dioxyribóza; (2) RNA je vo všeobecnosti jednovláknový a nie dvojvláknový; a (3) RNA obsahuje uracil namiesto tymínu.

V tejto súvislosti, aké sú 4 hlavné rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dlhý polymér s deoxyribózou a fosfátovým skeletom. Majúci štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a tymín. RNA je polymér s ribózovým a fosfátovým hlavným reťazcom. Štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a uracil.

Aké sú dva základné rozdiely medzi DNA a RNA Brainly?

odpoveď je: DNA a RNA sa líšia svojou štruktúrou, funkciami a stabilitou. DNA má štyri dusíkaté bázy adenín, tymín, cytozín a guanín a pre RNA namiesto tymínu má uracil. tiež DNA je dvojvláknová a RNA je jednovláknový, a preto RNA môže opustiť jadro a DNA nemôže.

Odporúča: