Obsah:

Čo je to 8 dvojatómových prvkov Čo znamená byť dvojatómový?
Čo je to 8 dvojatómových prvkov Čo znamená byť dvojatómový?

Video: Čo je to 8 dvojatómových prvkov Čo znamená byť dvojatómový?

Video: Čo je to 8 dvojatómových prvkov Čo znamená byť dvojatómový?
Video: Какой элемент является самым реактивным в периодической таблице? 2024, Apríl
Anonim

Diatomické prvky sú všetky plyny a tvoria molekuly, pretože samy o sebe nemajú plnú valenciu. diatomické prvky sú: bróm, jód, dusík, chlór, vodík, kyslík a fluór. Spôsoby, ako si ich zapamätať, sú: BrINClHOF a Have No Fear Of Ice ColdBeer.

Jednoducho, čo je to 8 diatomických prvkov?

Sedem diatomických prvkov je:

  • vodík (H2)
  • dusík (N2)
  • Kyslík (O2)
  • fluór (F2)
  • Chlór (Cl2)
  • jód (I2)
  • bróm (Br2)

Ďalej, aký je rozdiel medzi dvojatómovými molekulami a dvojatómovými prvkami? Diatomické molekuly pozostávajú z dvoch atómov, ktoré sú buď z toho istého element alebo z rôzne prvky . Ak dvojatómová molekula pozostáva z rovnakých atómov element , potom je to klasifikované ako ahomonukleárne dvojatómová molekula . Heteronukleárne diatomické molekuly môže mať buď iónovú väzbu alebo kovalentnú väzbu.

Ak vezmeme do úvahy toto, je prvok dvojatómový?

Pri izbovej teplote je ich päť diatomicelementy , z ktorých všetky existujú v plynnej forme: vodík, dusík, kyslík, fluór a chlór. Pri tejto vyššej teplote však budú existovať aj ako plyny. Diatomicelements sú špeciálne, pretože atómy, ktoré ho tvoria, sa nepáčia samotnému.

Existujem ako dvojatómová molekula?

Jediné chemické prvky, ktoré tvoria stabilné homonukleárne dvojatómové molekuly pri štandardnej teplote a tlaku (STP) (alebo typických laboratórnych podmienkach 1 bar a 25 °C) sú plyny vodík (H2), dusík (N2), kyslík (O2), fluór (F2) a chlór (Cl2).

Odporúča: