Obsah:

Čo je to čistá iónová reakcia?
Čo je to čistá iónová reakcia?

Video: Čo je to čistá iónová reakcia?

Video: Čo je to čistá iónová reakcia?
Video: Глюк`ozа (Глюкоза) - Невеста 2024, Apríl
Anonim

The čistý iónový rovnica je fórum pre chemické rovnice reakciu ktorý uvádza iba tie druhy, ktoré sa zúčastňujú reakciu . The čistý iónový rovnica sa bežne používa pri acidobázickej neutralizácii reakcie , dvojitý výtlak reakcie a redox reakcie.

Ako napíšete čistú iónovú rovnicu?

Ak chcete napísať úplnú iónovú rovnicu:

  1. Začnite s vyváženou molekulovou rovnicou.
  2. Rozbite všetky rozpustné silné elektrolyty (zlúčeniny s (aq) vedľa nich) na ich ióny. uveďte správny vzorec a náboj každého iónu. uveďte správny počet každého iónu.
  3. Znížte všetky zlúčeniny s nezmenenými (s), (l) alebo (g).

Následne je otázkou, či existuje čistá iónová rovnica, ak neexistuje žiadna zrazenina? A čistá iónová rovnica musí byť obojstranne vyvážené nielen z hľadiska atómov prvkov, ale aj z hľadiska elektrického náboja. Ak všetky produkty sú vodné, a čistá iónová rovnica nemožno napísať, pretože všetky ióny sú zrušené ako divák ióny . preto žiadne zrážky dochádza k reakcii.

Len tak, čo je molekulárna a čistá iónová rovnica?

A molekulová rovnica je cenný, pretože presne ukazuje, aké látky boli použité v reakcii. A úplná rovnica ukazuje všetky ióny v roztoku, zatiaľ čo a čistá iónová rovnica zobrazuje iba ióny ktoré sa zúčastňujú reakcie za vzniku produktov.

Aký je rozdiel medzi čistou iónovou rovnicou a úplnou iónovou rovnicou?

Váš úplná iónová rovnica zahŕňa všetky ionín riešenie vrátane diváka ióny . Váš čistá iónová rovnica vynecháva diváka ióny a zameriava sa na to, čo sa mení v reakciu. Sodík a chlorid vynechávam ióny pretože sú irelevantné v reakciu a nazývame sa divákom ióny.

Odporúča: