Čo robí kinetická energia s molekulami?
Čo robí kinetická energia s molekulami?

Video: Čo robí kinetická energia s molekulami?

Video: Čo robí kinetická energia s molekulami?
Video: Introduction to kinetics | Energy and enzymes | Biology | Khan Academy 2024, Smieť
Anonim

Kinetická molekula Teória tvrdí, že častice plynu sú v neustálom pohybe a vykazujú dokonale elastické kolízie. Kinetická molekula teória môcť použiť na vysvetlenie Charlesových aj Boylových zákonov. Priemerný Kinetická energia množstvo častíc plynu je priamo úmerné iba absolútnej teplote.

Majú teda molekuly kinetickú energiu?

Akýkoľvek jednotlivý atóm resp molekula má kinetickú energiu , ale nie teplotu. Toto je dôležitý rozdiel. Populácie z molekuly majú teplota súvisiaca s ich priemernou rýchlosťou, ale pojem teploty nie je pre jednotlivca relevantný molekuly , oni majú kinetickú energiu ale nie teplotu.

Po druhé, aká je kinetická energia atómov a molekúl? teplota

Následne si možno položiť otázku, ako súvisí molekulárny pohyb s kinetickou energiou?

The kinetická molekulárna teória hmoty uvádza, že: Hmota je tvorená časticami, ktoré sa neustále pohybujú. Molekuly v tuhej fáze majú najmenšie množstvo energie , pričom častice plynu majú najväčšie množstvo energie . Teplota látky je mierou priemeru Kinetická energia častíc.

Čo by sa stalo s priemernou kinetickou energiou molekúl?

Tlak pochádza z kolízií častíc s nádobou. Ak priemerná kinetická energia častíc (teplota) zostáva rovnaká, priemer sila na časticu bude rovnaká. S väčším počtom častíc bude viac zrážok a tým aj väčší tlak.

Odporúča: