Aké chemikálie sa používajú v teste Kastle Meyer?
Aké chemikálie sa používajú v teste Kastle Meyer?

Video: Aké chemikálie sa používajú v teste Kastle Meyer?

Video: Aké chemikálie sa používajú v teste Kastle Meyer?
Video: Siena, Italy Walking Tour - 4K 60fps with Captions - Prowalk Tours 2024, Apríl
Anonim

Test Kastle-Meyer sa spolieha na železo v hemoglobínu , Ktoré je železo - obsahujúci časť červenej krvi bunky, na podporu oxidácie fenolftalín do fenolftaleín . Fenolftalín je bezfarebný, ale v prítomnosti krvi a peroxid vodíka , zmení sa na fenolftaleín , čím je roztok ružový.

Na čo sa teda test Kastle Meyer používa?

The Kaštieľ – Meyerov test je predpokladaná krv test , prvýkrát opísaný v roku 1903, v ktorom je chemický indikátor fenolftaleín zvyknutý zistiť možnú prítomnosť hemoglobínu.

Možno sa tiež opýtať, aké látky môžu spôsobiť falošne pozitívny výsledok testu Kastle Meyer? Toto test má určité obmedzenia. A to enzýmy v niektorých druhoch zeleniny (najmä paradajky, zemiaky, uhorka, chren) môže spôsobiť falošne pozitívny výsledok testu . Ostatné nekrvné látok ktoré dať pozitívne výsledky sú: niektoré výťažky z ovocia, niektoré kovové látok alebo akékoľvek iné podobné peroxidáze látok.

Týmto spôsobom, čo je Kastle Meyerovo činidlo?

Kaštieľ – Meyerovo činidlo obsahuje redukovaný fenolftaleínový indikátor v zásaditom roztoku. Jednoducho utrite predpokladanú krvavú škvrnu vatovým tampónom a pridajte kvapku činidlo a potom naneste kvapku peroxidu vodíka. Ak tampón rýchlo zružovie, je pozitívny na krv!

Ako fenolftaleín zisťuje krv?

Fenolftaleín ( Krv ) Fenolftaleín je predpokladaný test, ktorý reaguje s molekulou hemu prítomnou v krvi . Pozitívna reakcia dáva ružovú farbu. Zatiaľ čo pozitívne fenolftaleín reakcia svedčí o krvi , je to len predpokladaný test a sú možné falošne pozitívne výsledky.

Odporúča: