Obsah:

Aké činidlá sú potrebné pre PCR a aká je funkcia každého z nich?
Aké činidlá sú potrebné pre PCR a aká je funkcia každého z nich?

Video: Aké činidlá sú potrebné pre PCR a aká je funkcia každého z nich?

Video: Aké činidlá sú potrebné pre PCR a aká je funkcia každého z nich?
Video: МАЛЬДИВЫ, которые в самое сердце. Большой выпуск. 4K 2024, Apríl
Anonim

Existuje päť základných činidlá alebo prísad, ktoré sa používajú v PCR : templátová DNA, PCR primery, nukleotidy, PCR pufer a Taq polymeráza. Priméry sa zvyčajne používajú v pároch a DNA medzi týmito dvoma primérmi sa počas procesu amplifikuje PCR reakciu.

Okrem toho, čo je potrebné pre PCR reakciu?

Základné zložky a PCR reakcia zahŕňajú DNA templát, priméry, nukleotidy, DNA polymerázu a pufor. Šablóna DNA je zvyčajne vaša vzorka DNA, ktorá obsahuje oblasť DNA, ktorá sa má amplifikovať. Návrh základného náteru je rozhodujúci pre úspech PCR reakcia.

Okrem toho, aká je funkcia pufra PCR? Buffer . PCR sa uskutočňuje v a vyrovnávacej pamäte ktorý poskytuje vhodné chemické prostredie pre aktivitu DNA polymerázy. The vyrovnávacej pamäte pH je zvyčajne medzi 8,0 a 9,5 a je často stabilizované Tris-HCl. Pre Taq DNA polymeráza, bežná zložka v vyrovnávacej pamäte je draselný ión (K+) z KCl, ktorý podporuje žíhanie primérov.

Ak vezmeme do úvahy toto, aká je metóda PCR?

PCR ( polymerická reťazová reakcia ) je a metóda na analýzu krátkej sekvencie DNA (alebo RNA) aj vo vzorkách obsahujúcich len nepatrné množstvá DNA alebo RNA. PCR sa používa na reprodukciu (amplifikáciu) vybraných úsekov DNA alebo RNA. PCR je vysoko účinný v tom, že z DNA možno vytvoriť nespočetné množstvo kópií.

Aké sú 4 kroky PCR?

Kroky zapojené do polymerázovej reťazovej reakcie v sekvencii DNA

  • Krok 1: Denaturácia teplom: Teplo je normálne viac ako 90 stupňov Celzia pri rozdeľovaní dvojvláknovej DNA na dve jednoduché vlákna.
  • Krok 2: Žíhanie primeru na cieľovú sekvenciu:
  • Krok 3: Rozšírenie:
  • Krok 4: Koniec prvého cyklu PGR:

Odporúča: