Aké je pH vodného roztoku s koncentráciou vodíkových iónov?
Aké je pH vodného roztoku s koncentráciou vodíkových iónov?

Video: Aké je pH vodného roztoku s koncentráciou vodíkových iónov?

Video: Aké je pH vodného roztoku s koncentráciou vodíkových iónov?
Video: Calculating Hydrogen Ion Concentration 2024, Apríl
Anonim

Čo je pH z a roztok s koncentráciou hydrogeniónu 10^-6 miliónov? pH je mierou H+ koncentrácia iónov → čím vyššie je H+ koncentrácia iónov , čím nižšia je pH (t. j. bližšie k 0) a čím je kyslejší Riešenie . Preto pH z Riešenie je 6, t.j. slabo kyslý.

Aká je v tomto ohľade koncentrácia vodíkových iónov v roztoku s pH?

Touto cestou, pH sa určuje podľa vodík - koncentrácia iónov . V prípade neutrálu Riešenie , [H+]=10-7, ktorý nazývame a pH zo 7. Znamená to napríklad, že a vodík - koncentrácia iónov v roztoku s pH zo 4 je 10-4mol/l, čo znamená, že obsahuje 0,0001 mol vodíkové ióny v Riešenie 1 liter.

Podobne, aké je pH vodného roztoku? The pH vodného roztoku je založená na pH stupnica, ktorá sa vo vode zvyčajne pohybuje od 0 do 14 (hoci, ako je uvedené nižšie, toto nie je formálne pravidlo). A pH 7 sa považuje za neutrálny. A pH menej ako 7 sa považuje za kyslé. A pH väčší ako 7 sa potom považuje za zásaditý.

Okrem toho, aká je koncentrácia vodíkových iónov?

Definícia vodík - koncentrácia iónov : koncentrácie z vodíkové ióny v roztoku vyjadrenom zvyčajne v móloch na liter alebo v jednotkách pH a používa sa ako miera kyslosti roztokových indikátorových farbív v úzkom rozmedzí vodík - koncentrácia iónov.

Závisí pH od koncentrácie?

VODÍKOVÝ ION KONCENTRÁCIA A pH pH je preto definovaný ako logaritmus k základu 10 prevrátenej hodnoty vodíkového iónu koncentrácie alebo záporná hodnota logaritmu k báze 10 vodíkového iónu koncentrácie . Z toho teda vyplýva, že: Aneutrálne riešenie má a pH 7,0.

Odporúča: