Čo robí niečo neelektrolytom?
Čo robí niečo neelektrolytom?

Video: Čo robí niečo neelektrolytom?

Video: Čo robí niečo neelektrolytom?
Video: Deutsch lernen (B1): Ganzer Film auf Deutsch - "Nicos Weg" | Deutsch lernen mit Videos | Untertitel 2024, Smieť
Anonim

A neelektrolyt je látka, ktorá robí vo vodnom roztoku neexistujú v iónovej forme. Žiadne elektrolyty majú tendenciu byť zlými elektrickými vodičmi a pri roztavení alebo rozpustení sa ľahko nedisociujú na ióny. Riešenia z neelektrolyty nevedú elektrický prúd.

Aký je tu príklad neelektrolytu?

Bežný príklad neelektrolytu je glukóza alebo C6H12O6. Glukóza (cukor) sa ľahko rozpúšťa vo vode, ale pretože sa v roztoku nedisociuje na ióny, považuje sa za neelektrolyt ; roztoky obsahujúce glukózu preto nevedú elektrický prúd. "Bezhraničná." “ neelektrolyt .”

Okrem toho, čo tvorí elektrolyt? An elektrolyt je látka, ktorá po rozpustení v polárnom rozpúšťadle, ako je voda, vytvára elektricky vodivý roztok. Rozpustené elektrolyt sa rozdelí na katióny a anióny, ktoré sa rovnomerne rozptýlia cez rozpúšťadlo.

Tiež viete, čo robí niečo silným elektrolytom?

A silný elektrolyt je roztok/rozpustená látka, ktorá úplne alebo takmer úplne ionizuje alebo disociuje v roztoku. Tieto ióny sú dobrými vodičmi elektrického prúdu v roztoku. Silný kyseliny, silný zásady a rozpustné iónové soli, ktoré nie sú slabý kyseliny resp slabý základy sú silné elektrolyty.

Je HCl neelektrolyt?

Chlorovodík ( HCl ) je plyn v čistom molekulárnom stave a je a neelektrolyt . Avšak, kedy HCl je rozpustený vo vode, vedie prúdovú studňu, pretože HCl molekula ionizuje na vodíkové a chloridové ióny. Silný elektrolyt je roztok, v ktorom veľká časť rozpustenej látky existuje ako ióny.

Odporúča: