Čo sú 2 zhodné segmenty?
Čo sú 2 zhodné segmenty?

Video: Čo sú 2 zhodné segmenty?

Video: Čo sú 2 zhodné segmenty?
Video: Family Gathering | Critical Role | Campaign 2, Episode 71 2024, Smieť
Anonim

Kongruentné segmenty sú jednoducho úsečky ktoré sú rovnako dlhé. Kongruentný znamená rovnaký. Zhodné úsečky sa zvyčajne označujú nakreslením rovnakého množstva malého tiku linky v strede segmentov, kolmý do segmentov. Úsek čiary označujeme nakreslením čiary cez jej dva koncové body.

Čo je to zhodný úsečka?

Úsečky čiar sú kongruentný ak majú rovnakú dĺžku. Nemusia však byť paralelné. Môžu byť v akomkoľvek uhle alebo orientácii v rovine. Na obrázku vyššie sú dve zhodné úsečky.

Čo tiež rozdeľuje úsečku na dva zhodné segmenty? Bisector of a úsečka je akýkoľvek riadok (alebo podskupina a riadok ), ktorý pretína segment v jeho strede. Alternatívna definícia: Sektor a úsečka je akýkoľvek riadok (alebo podskupina a riadok ), že rozdeľuje a segmentovať na dva zhodné segmenty . Doplnkové uhly sú dva uhly, ktorých súčet rozmerov je 90º.

Ak to vezmeme do úvahy, dá sa lúč rozdeliť na dva zhodné segmenty?

Kongruentné segmenty sú segmentov ktoré majú rovnakú dĺžku. Body, ktoré ležia na tej istej priamke, sa nazývajú kolineárne. Stred a segment je bod, ktorý rozdeľuje a segmentovať na dva zhodné segmenty . Bod (resp segment , lúč alebo riadok), že rozdeľuje a segmentovať na dva zhodné segmenty rozpolí segment.

Sú rovnobežné čiary zhodné?

Ak dve rovnobežné čiary sú rezané priečne, zodpovedajúce uhly sú kongruentný . Ak dve linky sú rezané priečnym a zodpovedajúce uhly sú kongruentný , čiary sú rovnobežné . Vnútorné uhly na rovnakej strane priečnika: Názov je popisom "umiestnenia" týchto uhlov.

Odporúča: