Čo je to Leibnizova kalkulačka?
Čo je to Leibnizova kalkulačka?

Video: Čo je to Leibnizova kalkulačka?

Video: Čo je to Leibnizova kalkulačka?
Video: Co je to sinus, cosinus, tangens a cotangens? | 1/22 Goniometrie | Matematika | Onlineschool.cz 2024, Apríl
Anonim

Krokové počítadlo (alebo stupňovité počítadlo) bolo digitálne mechanické kalkulačka vynašiel nemecký matematik Gottfried Wilhelm Leibniz okolo roku 1672 a dokončený v roku 1694. Názov pochádza z prekladu nemeckého výrazu pre jeho ovládací mechanizmus Staffelwalze, čo znamená „stupňový bubon“.

Podobne, na čo slúži Leibnizova kalkulačka?

Leibnizova Počítací stroj. V roku 1671 nemecký matematik-filozof Gottfried Wilhelm von Leibniz navrhol počítací stroj s názvom Step Reckoner. (Prvýkrát bol postavený v roku 1673.) Step Reckoner rozšíril Pascalove myšlienky a násobil opakovaným sčítaním a posúvaním.

Podobne, kto vynašiel multiplikačné koleso? Pascalova kalkulačka (tiež známa ako aritmetický stroj alebo Pascaline) je mechanická kalkulačka vynájdený od Blaise Pascala na začiatku 17. storočia.

Ak vezmeme do úvahy túto skutočnosť, aké výpočty môže vykonať počítadlo krokov?

Krok Reckoner , a vypočítavosť stroj navrhnutý (1671) a zostrojený (1673) nemeckým matematikom-filozofom Gottfriedom Wilhelmom von Leibnizom. The Krok Reckoner rozšíril o myšlienky francúzskeho matematika-filozofa Blaisa Pascala a urobil násobenie opakovaným sčítavaním a posúvaním.

Kto vynašiel libanonskú kalkulačku?

Leibniz Výpočet Stroj. The vypočítavosť stroj, vynájdený Gottfrieda Wilhelma Leibniza, je považovaný za technický zázrak svojej doby a patrí medzi najvzácnejšie kultúrne poklady 17. storočia.

Odporúča: