Čo je Isa v predlete?
Čo je Isa v predlete?

Video: Čo je Isa v predlete?

Video: Čo je Isa v predlete?
Video: Жалею, что не узнал этот секрет в 50 лет! Я бы умер, не зная 2024, Smieť
Anonim

Medzinárodná štandardná atmosféra ( ISA ) je model teploty a tlaku v nadmorskej výške. Bol vytvorený s cieľom poskytnúť základnú referenciu a používa sa ako základ pre výpočty výkonnosti. Každý pilot pozná koncept, že so stúpajúcou teplotou klesá výkon lietadla.

Čo teda znamená odchýlka ISA?

The teplota a tlak sú ISA hodnoty pri priemerný hladina mora. Tie sa menia s nadmorskou výškou. Rosný bod je nie je definované v ISA , as ISA áno neobsahujú prach, vlhkosť a vodnú paru. ISA -30 atmosfér znamená teplotnú odchýlku od ISA teplota.

Po druhé, aké sú podmienky ISA? Medzinárodná štandardná atmosféra ( ISA ) je statický atmosférický model toho, ako sa mení tlak, teplota, hustota a viskozita zemskej atmosféry v širokom rozsahu nadmorských výšok alebo nadmorských výšok.

Tiež sa pýtali, čo je teplotná odchýlka ISA?

ISA nemení podľa sezóny alebo oblasti letu. Odchýlka teploty , rozdiel v teplota od ISA , môže byť pozitívny alebo negatívny. Štandardné ISA teploty v troposfére sú 23,3 °F (-4,8 °C) pri letovej hladine (FL) 100, -12,3 °F (-24,6 °C) pri FL200 a -49,9 °F (-44,4 °C) pri FL300.

Čo znamená Isa 15?

to je miera počtu molekúl vzduchu v jednotke objemu vzduchu. Teplota vzduchu v ISA je + 15 oC pri Priemerný Hladina mora klesá približne o 2 °C na 1 000 stôp nárastu nadmorskej výšky. Hustota vzduchu v ISA klesá so stúpajúcou nadmorskou výškou.

Odporúča: