Aký je náboj na katóde v elektrochemickom článku?
Aký je náboj na katóde v elektrochemickom článku?

Video: Aký je náboj na katóde v elektrochemickom článku?

Video: Aký je náboj na katóde v elektrochemickom článku?
Video: O bateriích – NEZkreslená věda III 2024, Smieť
Anonim

Prúd zo zdroja energie tlačí elektróny na elektródu na pravej strane diagramu, kde spôsobujú redukciu druhov - preto je táto elektróda katóda . In elektrolytické články , katóda je negatívne spoplatnené . Elektróny sú tlačené na katóda externým zdrojom energie.

Jednoducho povedané, čo je katóda v elektrochemickom článku?

V oboch druhoch elektrochemické články , anóda je elektróda, na ktorej prebieha oxidačná polovičná reakcia, a katóda je elektróda, na ktorej dochádza k redukčnej polovičnej reakcii.

Okrem toho, je katóda pozitívna alebo negatívna? V galvanickom (voltaickom) článku sa uvažuje s anódou negatívne a katóda je považovaný pozitívne . Zdá sa to rozumné, pretože anóda je zdrojom elektrónov a katóda kde prúdia elektróny. Avšak v elektrolytickom článku sa anóda považuje za pozitívne kým katóda je teraz negatívne.

Aký je tu náboj na katóde?

The katóda je negatívne spoplatnené elektróda. The katóda priťahuje katióny alebo pozitívne poplatok . The katóda je zdrojom elektrónov alebo donorom elektrónov. Môže prijať pozitívne poplatok.

Prečo je katóda v elektrochemickom článku pozitívna?

The anóda je elektróda, kde prebieha oxidácia (strata elektrónov); v galvanický článok , je to negatívna elektróda, pretože keď dôjde k oxidácii, elektróny zostanú na elektróde. To je dôvod, prečo katóda je a pozitívne elektróda; pretože pozitívne tam sa ióny redukujú na atómy kovov.

Odporúča: