Aký je odpadový produkt reakcie závislej od svetla?
Aký je odpadový produkt reakcie závislej od svetla?

Video: Aký je odpadový produkt reakcie závislej od svetla?

Video: Aký je odpadový produkt reakcie závislej od svetla?
Video: Upřednostňuje se reaktant nebo produkt 2024, Smieť
Anonim

Voda po rozbití vytvára kyslík, vodík a elektróny. Tieto elektróny sa pohybujú cez štruktúry v chloroplastoch a chemiosmózou vytvárajú ATP . Vodík sa premieňa na NADPH, ktorý sa potom používa v reakciách nezávislých na svetle. Kyslík difunduje z rastliny ako odpadový produkt fotosyntéza.

Navyše, aké sú produkty reakcií závislých od svetla?

produkty reakcií závislých na svetle, ATP a NADPH , sú obe potrebné pre endergonické (def) reakcie nezávislé na svetle. Reakcie závislé od svetla zahŕňajú dva fotosystémy nazývané Fotosystém I a Fotosystém II.

Následne je otázkou, či je kyslík produktom reakcií závislých od svetla? Vysvetlenie: Kyslík je v skutočnosti by produkt reakcií závislých od svetla fotosyntézy. Enzým teda extrahuje elektrón z vody a rozdelí molekulu vody na dva vodíkové ióny a jeden kyslík atóm. The kyslík atóm sa náhle spojí s iným kyslík atóm za vzniku O2.

Po druhé, čo sa stane s kyslíkom produkovaným reakciami závislými od svetla?

V svetlo - závislé reakcie , ktoré prebiehajú na tylakoidnej membráne, chlorofyl absorbuje energiu zo slnečného žiarenia a následne ju premieňa na chemickú energiu pomocou vody. The svetlo - závislé reakcie uvoľniť kyslík ako vedľajší produkt pri rozklade vody.

Aké sú 3 produkty reakcií závislých od svetla?

Pri fotosyntéze sú reaktantmi chlorofyl, voda a oxid uhličitý. GA3P a kyslík sú Produkty . Vo fotosyntéze sú voda, oxid uhličitý, ATP a NADPH reaktanty. RuBP a kyslík sú Produkty.

Odporúča: