Ako zistíte, že prvok je metaloid?
Ako zistíte, že prvok je metaloid?

Video: Ako zistíte, že prvok je metaloid?

Video: Ako zistíte, že prvok je metaloid?
Video: Какой элемент является самым реактивным в периодической таблице? 2024, Apríl
Anonim

A metaloid je prvok, ktorý má vlastnosti že sú medziproduktmi medzi kovovými a nekovovými. Metaloidy možno nazvať aj polokovy. V periodickej tabuľke je prvkov zafarbené do žlta, ktoré vo všeobecnosti ohraničujú líniu schodov metaloidy.

Ak vezmete do úvahy toto, ako zistíte, či prvok je metaloid?

Najlepší spôsob určenie, či neznámy prvkom je metaloid je od kontrola, či možno nájsť akékoľvek vlastnosti kovov a nekovov, ak oboje potom s najväčšou pravdepodobnosťou máte a Metaloidný prvok.

Existuje iba sedem klasifikovaných prvkov:

  1. bór.
  2. Silikón.
  3. Germánium.
  4. Arzén.
  5. Antimón.
  6. Telúr.
  7. polónium.

Po druhé, ako viete, či je prvok tvárny? Ak je tvárny materiál môže byť sploštený do tenkých plátov kladivom alebo valcovaním. Kujné materiály môžu byť sploštené do kovových listov. Jedna studňa - známy typ kovového listu je zlatý list. Veľa kovov s vysokým kujnosť majú tiež vysokú ťažnosť.

Tiež je potrebné vedieť, čo klasifikuje metaloid?

A metaloid je chemický prvok, ktorý vykazuje niektoré vlastnosti kovov a niektorých nekovov. Bór, kremík, germánium, arzén, antimón, telúr a polónium sú metaloidy . V niektorých prípadoch môžu autori klasifikovať aj selén, astatín, hliník a uhlík metaloidy , ale toto je menej bežné.

Ako viete, či je niečo kovové alebo nekovové?

The kovy sú naľavo od čiary (okrem vodíka, ktorý je a nekovové ), nekovy sú napravo od čiary a prvky bezprostredne susediace s čiarou sú metaloidy.

Odporúča: