Obsah:

Aké je prostredie borovice?
Aké je prostredie borovice?

Video: Aké je prostredie borovice?

Video: Aké je prostredie borovice?
Video: Почему в магазинах тупеют 2024, Smieť
Anonim

Borovice obývajú severnú pologuľu. Môžu prežiť v rôznych biotopov v miernom a subtropickom podnebí. Borovice možno nájsť v nadmorských výškach až 13 000 stôp. Väčšina borovíc rastú na kyslej, dobre odvodnenej pôde.

Podobne sa kladie otázka, aké je prispôsobenie borovice?

borovice mať prispôsobené do zimného počasia a kratšieho vegetačného obdobia s kužeľovitým strom tvar, ktorý im umožňuje zhadzovať sneh, a tým, že zostávajú zelené po celý rok, aby mohli produkovať potravu prostredníctvom fotosyntézy skoro na jar. Listy v tvare ihly tiež znižujú stratu vlhkosti.

Následne vzniká otázka, kde najlepšie rastú borovice? Borovice milujú slnko stromy že robiť nie rásť, pestovať dobre v tienistých podmienkach. Väčšina z nich stromy žijú na severnej pologuli, okrem Sumatry borovica (Pinus merkussi) prežívajúci južne od rovníka. Najlepšie rastú borovice v zónach odolnosti rastlín 4 až 9 Ministerstva poľnohospodárstva USA.

Len tak, čo je výklenok borovice?

V konkrétnom výklenok že tieto Virginie borovice býva, existuje veľa zvierat, ktoré používajú strom ako zdroj potravy alebo ako prístrešie. Vzhľadom na to, že tieto borovíc rastú v oblastiach s extrémnym slnečným žiarením, môžu poskytnúť iným organizmom tieň a ochranu pred slnečným teplom.

Aké sú časti borovice?

Jedlé časti borovice

  • Vnútorná kôra. Vnútorná kôra borovice sa nachádza medzi vonkajšou kôrou a vrstvou mäkkého dreva.
  • Semená. Semená borovice, známe aj ako píniové oriešky, sú jedlou súčasťou borovíc.
  • Ihly. Ihličie borovice je jedlé a obsahuje vysoký obsah vitamínu C.
  • Mladé mužské šišky.

Odporúča: