Existujú iné metódy na purifikáciu produktov PCR?
Existujú iné metódy na purifikáciu produktov PCR?

Video: Existujú iné metódy na purifikáciu produktov PCR?

Video: Existujú iné metódy na purifikáciu produktov PCR?
Video: Почему анкилозирующий спондилоартрит остается незамеченным врачами и как его лечить. 2024, Smieť
Anonim

Pre aplikácie, ktoré vyžadujú PCR vyčistenie alebo overenie PCR výsledky, tam sú dve metódy všeobecne sa dodržiavalo: PCR produkt izolácia pomocou kolóny a gélu čistenie z agarózového gélu.

Aký typ chromatografie sa používa na čistenie produktov PCR?

Na čistenie produktov PCR sa používa vylučovacia chromatografia. To zachytáva malé molekuly, ako sú bielkoviny, primery a nukleotidy, zatiaľ čo veľké molekuly, ako sú produkty PCR, sú príliš veľké na to, aby vstúpili do guľôčok a prešli cez kolónu do odberových skúmaviek.

Tiež, ako čistíte DNA? V podstate môžete očistiť tvoj DNA vzorky lýzou vzoriek vašich buniek a/alebo tkanív pomocou najvhodnejšieho postupu (mechanické rozrušenie, chemické ošetrenie alebo enzymatické štiepenie), izoláciou nukleových kyselín od ich kontaminantov a ich vyzrážaním vo vhodnom tlmivom roztoku.

Okrem toho, prečo čistíme produkt PCR?

Prečistenie DNA z a PCR Reakcia je typicky nevyhnutná pre následné použitie a uľahčuje odstránenie enzýmov, nukleotidov, primerov a zložiek pufra. Bežne používané metódy využívajú rotačné kolóny obsahujúce silikagélovú matricu, na ktorú sa môže selektívne viazať DNA v prítomnosti chaotropných solí.

Prečo sa musí DNA čistiť?

my čisté hore DNA z vodných roztokov na odstránenie tlmivých solí, enzýmov alebo iných látok, ktoré by mohli ovplyvniť následné aplikácie. Príklady zahŕňajú PCR reakciu čisté hore, čisté až po obmedzení trávi a čisté genómu alebo plazmidu DNA kontaminované bunkovými proteínmi/úlomkami.

Odporúča: