O koľko väčší je Jupiter ako Zem v percentách?
O koľko väčší je Jupiter ako Zem v percentách?

Video: O koľko väčší je Jupiter ako Zem v percentách?

Video: O koľko väčší je Jupiter ako Zem v percentách?
Video: 15 najzáhadnejších objavov o dinosauroch 2024, Smieť
Anonim

Pokiaľ ide o plochu, Jupiter je 121,9-krát väčší než a Zem . Toľko Zemí by sa dalo sploštiť, aby pokryli povrch Jupiter . Jupiter má 317,8-násobok hmotnosti Zem . Aj keď Jupiter je to obrovská, masívna planéta veľa menšie než slnko.

Otázkou tiež je, aký veľký je Jupiter v porovnaní so Zemou v percentách?

Jupiter má priemer približne 88 695 míľ (142 800 kilometrov), čo je viac ako 11-násobok priemeru Zem . Jeho objem je viac ako 1 300-násobok objemu Zem . To znamená, že Jupiter je tak veľký že sa do nej zmestí viac ako 1 300 Zemí.

koľkokrát sa Zem zmestí do Jupitera? Jupiter je taký veľký, že by ho dokázali všetky ostatné planéty v slnečnej sústave zmestiť dovnútra to. Viac ako 1 300 Zemí by sa zmestil do Jupitera . Jupiter je piata planéta od Slnka. Od Zem , je to takmer vždy druhá najjasnejšia planéta na nočnej oblohe.

Ak vezmeme do úvahy toto, sú Zem a Jupiter rovnako veľké?

Jupiter je oveľa väčší ako Zem a podstatne menej hustý: jeho objem je asi 1 321 Zemí, ale je len 318-krát hmotnejší. Jupiterov polomer je približne 1/10 polomeru Slnka a jeho hmotnosť je 0,001-násobok hmotnosti Slnka, takže hustoty týchto dvoch telies sú podobný.

O koľko väčšie je Slnko ako Jupiter?

Celá Zem má priemer asi 7 900 míľ. Jupiter , najväčšia planéta v slnečnej sústave, má priemer asi 87 000 míľ. (A dokonca Jupiter je malá v porovnaní s slnko , ktorý je zhruba desaťkrát širší než Jupiter , približne 864 000 míľ.)

Odporúča: