Aké sú tri štrukturálne rozdiely medzi DNA a RNA?
Aké sú tri štrukturálne rozdiely medzi DNA a RNA?

Video: Aké sú tri štrukturálne rozdiely medzi DNA a RNA?

Video: Aké sú tri štrukturálne rozdiely medzi DNA a RNA?
Video: DNA 2024, Smieť
Anonim

DNA je dvojvláknový, pričom RNA je jednovláknová. RNA obsahuje ribózu ako cukor, kým DNA obsahuje deoxyribózu. tiež tri dusíkatých zásad sú rovnaké v dva typy (adenín, cytozín a guanín), ale DNA zatiaľ čo obsahuje tymín RNA obsahuje uracil.

Vzhľadom na to, aké sú štrukturálne rozdiely medzi DNA a RNA?

DNA je dlhý polymér s deoxyribózou a fosfátovým skeletom. Majú štyri rôzne dusíkaté zásady: adenín, guanín, cytozín a tymín. RNA je polymér s ribózovým a fosfátovým hlavným reťazcom. Štyri rôzne dusíkaté bázy: adenín, guanín, cytozín a uracil.

Okrem toho, aké sú štrukturálne podobnosti medzi DNA a RNA? Podobnosť : Oba sú päťuhlíkový pentózový cukor, ktorý tvorí nukleotidy so zásadou a fosfátom (cukor + zásada + fosfát = nukleotidy). Základy: The DNA sa skladá z adenínu, guanínu, cytozínu a tymínu, pričom RNA je vymyslený z adenín, guanín, cytozín a uracil.

Aké sú teda tri hlavné rozdiely medzi kvízom DNA a RNA?

RNA je rôzne od DNA je tri spôsoby: (1) cukor v RNA je ribóza nie dioxyribóza; (2) RNA je vo všeobecnosti jednovláknový a nie dvojvláknový; a (3) RNA obsahuje uracil namiesto tymínu.

Akých je 5 rozdielov medzi DNA a RNA?

DNA obsahuje cukor deoxyribózu, pričom RNA obsahuje cukor ribózu. DNA a RNA párovanie báz je od r mierne odlišné DNA používa zásady adenín, tymín, cytozín a guanín; RNA používa adenín, uracil, cytozín a guanín. Uracil sa líši od tymínu tým, že mu na kruhu chýba metylová skupina.

Odporúča: