Čo je kvázi statická sila?
Čo je kvázi statická sila?

Video: Čo je kvázi statická sila?

Video: Čo je kvázi statická sila?
Video: What Happens if the Moon Crashes into Earth? 2024, Smieť
Anonim

Populárne odpovede (1)

Kvázi - statické zaťaženie znamená, že zaťaženie je aplikované tak pomaly, že sa konštrukcia deformuje tiež veľmi pomaly (veľmi nízka rýchlosť deformácie), a tým aj zotrvačnosť sila je veľmi malý a možno ho ignorovať

Týmto spôsobom, čo znamená kvázi statický?

V termodynamike a kvázi - statické proces je termodynamický proces, ktorý prebieha dostatočne pomaly na to, aby systém zostal vo vnútornej rovnováhe. Akýkoľvek reverzibilný proces je a kvázi - statické jeden. však kvázi - statické procesy zahŕňajúce produkciu entropie nie sú reverzibilné.

aké sú vlastnosti kvázi statického procesu? Kvázi znamená takmer a statické znamená termodynamické vlastnosti statické s časom. Kvázi statický proces je tiež reverzibilný proces . Nekonečná pomalosť je charakteristický vlastnosť kvázi statický proces . Ak je gradient prítomný vo vlastnostiach systému, potom proces nemôže byť kvázi statické na obmedzený čas.

Otázkou tiež je, prečo je kvázi statický proces dôležitý?

V termodynamike budeme analyzovať rôzne procesy , o ktorých sa predpokladá, že sa uskutočnili kvázi - staticky alebo v kvázi - rovnováha . Toto je dôležité pretože ako uvidíme o niečo neskôr, že kvázi - statické procesy môžu byť tiež klasifikované ako reverzibilné procesy a tak ďalej.

Aký je hlavný rozdiel medzi kvázi statickým a reverzibilným procesom?

A kvázi statický proces je a proces prebieha veľmi pomaly, v an pokúsiť sa dostať čo najbližšie k a reverzibilný proces . predstavuje entropiu prenesenú do systému alebo zo systému. Môže to byť 0, kladné alebo záporné.

Odporúča: