Majú prokaryotické bunky mRNA?
Majú prokaryotické bunky mRNA?

Video: Majú prokaryotické bunky mRNA?

Video: Majú prokaryotické bunky mRNA?
Video: Do you know the Shared Features of Prokaryotic and Eukaryotic Cells? 🧐 2024, Smieť
Anonim

Od r prokaryotické DNA je nie je oddelená od cytoplazmy jadrovou membránou, translácia začína na mRNA molekuly pred transkripciou je dokončené. Teda prepis a preklad sú spojené v prokaryoty . Prokaryotické mRNA sú polygénny, robiť nie obsahujú intróny alebo exóny a sú krátkodobý v bunka.

Tiež, kde sa nachádza mRNA v prokaryotoch?

V prokaryotické bunka, transkripcia a translácia sú spojené; to znamená, že preklad začína v čase mRNA sa stále syntetizuje. V eukaryotickej bunke prebieha transkripcia v jadre a translácia prebieha v cytoplazme.

Tiež, kde sa translácia vyskytuje u prokaryotov? Prokaryotické prepis vyskytuje v cytoplazme popri preklad . Prokaryotické prepis a preklad môcť nastať súčasne. To je nemožné v eukaryotoch, kde transkripcia vyskytuje v membránovo viazanom jadre kým dochádza k prekladu mimo jadra v cytoplazme.

Tiež viete, aký je rozdiel medzi prokaryotickou a eukaryotickou mRNA?

Hlavný rozdiel medzi prokaryotickou a eukaryotickou mRNA je to? prokaryotická mRNA je polycistronický, keďže eukaryotická mRNA je monocistronický. Okrem toho sa niekoľko štruktúrnych génov operónu transkribuje do jedného mRNA zatiaľ čo eukaryotická mRNA obsahuje jeden gén prepísaný do an mRNA molekula.

Majú baktérie mRNA?

Baktérie majú zaujímavá odpoveď. In baktérie , mRNA sa prekladá na proteín hneď, ako je transkribovaný. Na rozdiel od eukaryotických buniek, baktérie áno nie mať zreteľné jadro, ktoré oddeľuje DNA od ribozómov, takže neexistuje žiadna prekážka pre okamžitú transláciu.

Odporúča: