Ako sa píše molekulárny vzorec?
Ako sa píše molekulárny vzorec?

Video: Ako sa píše molekulárny vzorec?

Video: Ako sa píše molekulárny vzorec?
Video: Writing Chemical Formulas For Covalent Molecular Compounds 2024, Apríl
Anonim

A molekulový vzorec pozostáva z chemický symboly pre jednotlivé prvky, za ktorými nasledujú číselné indexy popisujúce počet atómov každého prvku prítomného v molekula . Empirický vzorec predstavuje najjednoduchší celočíselný pomer atómov v zlúčenine.

Podobne sa možno pýtať, ako zistíte molekulárny vzorec?

Molárnu hmotnosť zlúčeniny vydeľte empirickou hodnotou vzorec omša. Výsledkom by malo byť celé číslo alebo veľmi blízke celému číslu. Vynásobte všetky dolné indexy v empirických údajoch vzorec o celé číslo nájdené v kroku 2. Výsledkom je molekulový vzorec.

Tiež viete, je molekulárny vzorec rovnaký ako chemický vzorec? A chemický vzorec nám hovorí o počte atómov každého prvku v zlúčenine. Existujú rôzne typy chemické vzorce a každý typ nám poskytuje iné informácie o a chemický látka. Rôzne druhy chemické vzorce zahŕňajú: molekulárne , empirické, štrukturálne a kondenzované štrukturálne vzorce.

Tiež je potrebné vedieť, ako napíšete molekulárny vzorec v programe Word?

V tvojom Slovo súbor, zadajte a vzorec , pre príklad H2SO4. Napíšte H. Potom na karte Domov kliknite v skupine Písmo na položku Dolný index. Alebo stlačte CTRL+=.

Čo je molekulárny vzorec s príkladom?

The molekulový vzorec zlúčeniny môžu byť empirické vzorec alebo môže byť násobkom empirického vzorec . Pre príklad , molekulový vzorec ofbutén, C4H8, ukazuje, že každý voľne existujúci molekula buténu obsahuje štyri atómy uhlíka a osem atómov vodíka.

Odporúča: