Aký proces produkuje mRNA?
Aký proces produkuje mRNA?

Video: Aký proces produkuje mRNA?

Video: Aký proces produkuje mRNA?
Video: Research Coming Down the Pike 2024, Apríl
Anonim

Prepis je proces ktorým sa DNA kopíruje (prepisuje). mRNA , ktorý nesie informácie potrebné pre syntézu bielkovín. Transkripcia prebieha v dvoch širokých krokoch. Pre-messenger RNA sa potom "upraví". produkovať žiadaný mRNA molekula v a proces nazývaný zostrih RNA.

Ľudia sa tiež pýtajú, ako sa vyrába mRNA?

mRNA sa syntetizuje v jadre s použitím nukleotidovej sekvencie DNA ako templátu. Tento proces vyžaduje nukleotidtrifosfáty ako substráty a je katalyzovaný enzýmom RNA polymeráza II. Proces tvorby mRNA z DNA sa nazýva transkripcia a vyskytuje sa v jadre.

Okrem toho, čo sa stane po produkcii mRNA? Má štartovacie a stop signály na špecifických miestach reťazca DNA. Kde mRNA ísť po prepis? opúšťa jadro, ide do cytoplazmy, viaže sa na ribozóm, ktorý sa má čítať.

Možno sa tiež opýtať, čo je to spracovanie mRNA?

Eukaryotické mRNA prekurzory sú spracované 5' cappingom, 3' štiepením a polyadenyláciou a zostrihom RNA na odstránenie intrónov pred transportom do cytoplazmy, kde sú translatované ribozómami. Rodiaci sa pred mRNA transkripty sú spojené s triedou hojných proteínov viažucich RNA nazývaných proteíny hnRNP.

Ktorá najlepšie popisuje, ako sa vyrába mRNA?

mRNA sa vyrába RNA polymerázou s použitím DNA ako templátu. mRNA je tvorený DNA pomocou RNA polymerázy ako templátu. C. mRNA sa vyrába duplikáciou RNA nachádzajúcej sa v jadre.

Odporúča: