Zvyšuje sa tlak s plochou?
Zvyšuje sa tlak s plochou?

Video: Zvyšuje sa tlak s plochou?

Video: Zvyšuje sa tlak s plochou?
Video: Как Избавиться От Муравьев Навсегда, 100% Эффективно 2024, Apríl
Anonim

Ak použijete rovnakú silu na an oblasť 1 meter štvorcový, tlak je 10 N na meter štvorcový. Takže, pre rovnakú silu, ak oblasť znižuje, tlak sa zvyšuje.

Tiež, ako oblasť ovplyvňuje tlak?

Otázka: ako to robí pokles povrchu oblasť ovplyvňuje a tlak danej sily? Podľa samotnej definície: Tlak = Sila/ Oblasť . Takže pre danú silu, ak znížite oblasť koeficientom dva, potom tlak by sa zvýšilo dvojnásobne.

Okrem toho, zvyšuje sa tlak v menšom potrubí? „Vo vodovodnom potrubí, ak je priemer a rúra sa zníži, tlak v línii bude zvýšiť . Bernoulliho teorém hovorí, že by malo dôjsť k zníženiu v tlak keď sa plocha zmenší. Čím užšie rúra čím vyššia je rýchlosť a tým väčšia tlak pokles.

Podobne, zvyšuje zvýšenie tlaku prietok?

Hovorí to Bernoulliho princíp vzostup (pád) v „statickom“ tlak v prúdiacej tekutine bude vždy sprevádzaný poklesom ( zvýšiť ) v rýchlosti tekutiny a naopak, an zvýšiť (zníženie) rýchlosti tekutiny má za následok zníženie ( zvýšiť ) v „statickom“ tlak.

Závisí tlak od objemu?

The tlak vyvíjaný statickou tekutinou závisí len na hĺbke tekutiny, hustote tekutiny a zrýchlení gravitácie. Najpozoruhodnejšie na tomto výraze je to, čo to je robí nezahŕňa. Tekutina tlak v danej hĺbke robí nie závisieť na celkovej hmotnosti alebo celkovej hmotnosti objem kvapaliny.

Odporúča: